Home > Νέα από το History-of-Macedonia > Μακεδονικό και Παρασκήνιο 9

Μακεδονικό και Παρασκήνιο 9

Μακεδονικό και Παρασκήνιο 9
Ο πρέσβης Θ. Σωτηρόπουλος (ΜΑ Ε.Ε.) Πηγή: consilium.europa.eu

 
– “Ο καιρός όπου η Αυστρία υπαγόρευε τη θέληση της στα Βαλκάνια έχει περάσει”, βροντοφώναξε στην Γερμανική γλώσσα προς την Αυστριακή αντιπροσωπεία, ο πρέσβης Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ. Λίγο πιο πριν είχε ανάψει για τα καλά η συζήτηση ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της ΕΕ για το αν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την πΓΔΜ. Η Αυστρία, φιλικά προσκείμενη χώρα προς τα Σκόπια, έκανε συστάσεις στην ΕΕ να αγνοήσει τις Ελληνικές ενστάσεις στο υπό εξέταση θέμα.

– Στην συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η Ελλάδα κατά πληροφορίες βρέθηκε σχεδόν απομονωμένη. Υπήρχε αδυναμία κατανόησης της επιμονής μας από τους εταίρους μας, απόρροια της κάκιστης επικοινωνιακής πολιτικής του ΥΠΕΞ. Να υπενθυμίσουμε ξανά ό,τι τους τελευταίες μήνες Σκοπιανοί επίσημοι είχαν καταφέρει να συνδυάσουν κάθε επίσκεψη τους σε ξένη χώρα με ακόμα μια στήριξη τους στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

– Οι δυναμικές αντιδράσεις του Έλληνα επικεφαλή της ΜΑ ΕΕ προκάλεσαν αρκετά κακεντρεχή σχόλια σε διάφορους κύκλους σχετικούς με την ΕΕ. Όμως κατά την ταπεινή μας άποψη, αυτήν ακριβώς την δυναμική προσέγγιση χρειαζόμαστε και αυτήν καταλαβαίνουν στους διεθνείς οργανισμούς. Διαβάσαμε μεταξύ άλλων, αστείους παραλληλισμούς της διένεξης Ελλάδας-Σκοπίων με αυτήν ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Προφανώς κάποιοι εκεί στην ΕΕ πιστεύουν πως η Ελλάδα στέλνει έποικους στο έδαφος της πΓΔΜ ενώ εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον της σχεδόν σε καθημερινή βάση.

– Η ουσία παραμένει η εξής. Η κυβέρνησή του κάθε κράτους είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει την φιλική ή μη φιλική στάση μιας χώρας απέναντι του. Κανείς άλλος δεν μπορεί να ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η εξωτερική πολιτική του κράτους και κατ’ επέκταση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το κράτος λοιπόν θα ορίσει τα κριτήρια της ένταξης ή μη ένταξης μιας υποψήφιας χώρας σε ένα διεθνή οργανισμό, εφόσον κληθεί να εκφράσει άποψη και εφόσον διεθνείς κανόνες δεν ορίζουν κάτι διαφορετικό. Αυτό ας το εμπεδώσουν καταλλήλως διάφοροι εντός και εκτός.

– 19 γερουσιαστές μετράει πλέον το Σκοπιανό caucus. Αυτό σημαίνει οι Σκοπιανοί κατάφεραν να πάρουν με το μέρος τους 5 επιπλέον γερουσιαστές από τους 14 που μετρούσαν την επόμενη ημέρα των πρόσφατων Αμερικανικών εκλογών. Καταλυτική είναι η συμβολή της Αμερικανικής εταιρίας με λομπίστες στην οποία έχουν αναθέσει οι Σκοπιανοί την “προώθηση” των θέσεων τους. Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο του History-of-Macedonia.com, μόνο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαϊου 2012, οι Σκοπιανοί μέσω της εν λόγω εταιρίας είχαν προσεγγίσει περισσότερους από 80 ξένους δημοσιογράφους και όχι μόνο. Για να μάθετε λεπτομέρειες, ποιοί προσεγγίστηκαν και πότε, διαβάστε εδώ και εδώ.

– Στα ψιλά πέρασαν από τα ΜΜΕ τα όσα ευτράπελα φέρονται να συνέβησαν στις εξετάσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις 20 θέσεις νέων ακολούθων. Αναδημοσιεύουμε ενδεικτικά αποσπάσματα από το e-dragoumanos.

ο υποψήφιος κ. ******* δεν είχε ιδέα περί Ακροπόλεως, Παρθενώνος, Προπυλαίων, αετωμάτων, μετώπων, Φειδίου, χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς, αρχιτεκτονικού ρυθμού Παρθενώνος (και των τριών αρχιτεκτονικών ρυθμών της αρχαιότητας)

[…]

περίπτωση υποψηφίου, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει, που δεν γνώριζε να κλίνει το ουσιαστικό “ισχύς”. Συνέχιζε να επαναλαμβάνει ” η ισχύς, της ισχύς” κ.ο.κ.

[…]

Επιτυχούσα δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση διεθνούς δικαίου που κληρώθηκε, αλλά και σε καμία από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Η κυρία ” λυπάμαι δεν γνωρίζω” πέρασε βέβαια τα προφορικά στο διεθνές κ συνέχισε στην οικονομία, όπου φυσικά εξετάστηκε όπως όλοι -σε 1 λεπτό το πολύ- οπότε δεν πρόλαβε και εκείνη να μιλήσει

[..]

Επιτυχών στο διαγωνισμό είχε αναφωνήσει σε εξέταση ότι στην Ελλάδα κατοικούν πάνω από 2.000.000 Αλβανοί, επιτυχούσα ότι ο Όθωνας ” έγινε βασιλεύς των Ελλήνων” γιατί είχαμε άριστες σχέσεις και συμπάθεια με τους Βαυαρούς! Άλλος επιτυχών επέμενε ότι ο Νίτσε γεννήθηκε στη Νορβηγία.

Tι να πούμε. Τουλάχιστον μάθαμε γιατί έκλαψε ο Νίτσε…

Πηγή: history-of-Macedonia

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: