Home > Νέα από τον Γεώργιο Εχέδωρο > Ο Νίμιτς συναντήθηκε με τον Πόποσκι

Ο Νίμιτς συναντήθηκε με τον Πόποσκι

Με το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων άρχισε τις συναντήσεις του ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη διαφωνία του ονόματος, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, μετά τη συνάντηση Νίμιτς-Πόποσκι, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο Ίβανοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Νίμιτς στην Ελλάδα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μετά τη συνάντηση είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση με μεγάλη ειλικρίνεια θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Δήλωσε ότι είχαν «μία σύντομη αλλά έντονη συζήτηση» και ενημέρωσε ότι παρουσίασε ορισμένες ιδέες τις οποίες συζήτησαν αναλυτικά.

Στο μεταξύ υπήρξε παρέμβαση της εκπροσώπου του State Department, Βικτώριας Νούλαντ η οποία δήλωσε «ελπίζουμε ότι η ηγέτες των Σκοπίων και της Ελλάδας να βρουν μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος μέσω των προσπαθειών του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέκαθεν υποστήριζαν τις προσπάθειες του Νίμιτς.

«Όταν μας ζητηθεί να βοηθήσουμε, τότε προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εξελίξεις», δήλωσε η Νούλαντ προσπαθώντας να επιδείξει ουδετερότητα στη διένεξη των δύο πλευρών.

Από τη συνάντηση Νίμιτς-Πόποσκι δεν εκδόθηκε, μέχρι στιγμής, ανακοίνωση.

Πηγή: Γεώργιος Εχέδωρος

 1. 04/02/2013 at 3:35 pm

  Χρήσιμο ποστ δε λέω… αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα που κολλάει με το θέμα από πάνω (?)

  Like

 2. berris
  04/02/2013 at 7:08 am

  Γιατί δεν συνεδριάζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διοικητικών Υπαλλήλων, που προήλθε από της αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Ιανουαρίου 2013, ώστε

  α) να αναλάβει τη διαχείριση του Συνδέσμου από το παλαιό Διοικητικό Συμβούλιο,
  β) να συγκροτηθεί σε σώμα,
  γ) να εκλέξει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία
  δ) να αποφασίσει τι θα γίνει με τις ατομικές προσφυγές (μήπως γίνει ομαδική προσφυγή του Συνδέσμου;) κατά των φύλλων «Αναπροσαρμογής Σύνταξης», (σύμφωνα με τις οδηγίες του δικηγόρου) που τους φθάνουν καθημερινά σπίτια τους και τους προκαλούν ιλίγγους επειδή μειώνουν τη σύνταξη κατά 300-400 Ευρώ.

  Φήμες λένε ότι υπάρχει μία «Αόρατη Αρχή» που τους εμποδίζει να αναλάβουν εξουσία και να κινήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, επειδή στο Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκλεγεί κάποιος που έχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης, κάτι που ποτέ δεν υπήρξε στις υπόγειες και μυστικές διαδικασίες που υπήρξαν ο κανόνας της καριέρας των διπλωματικών υπαλλήλων (κανένας δεν μάθαινε ποιοι αποφάσιζαν για ποιον, πότε αποφάσιζαν, γιατί ο ενδιαφερόμενος δεν έπαιρνε χαμπάρι, γιατί δεν υπήρχε ποτέ δικαίωμα ακροάσεως στα συλλογικά όργανα που τον έκριναν, ποιος έπαιρνε ουσιαστικά τις αποφάσεις και οι άλλοι απλά τις υπέγραφαν εκ των υστέρων κλπ).

  Έτσι μέχρι να μάθουμε τι αποφάσισε η «Αόρατη Αρχή» για το μέλλον του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, θα περάσει πολύς χρόνος.

  Στο διάστημα αυτό η ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού, μετά από καταγγελία, πέταξε στα σκουπίδια τη μόνη υπάρχουσα λίστα με τον τίτλο «Κατάλογος Αφυπηρετησάντων Διπλωματικών Υπαλλήλων», που είχε συντάξει η ίδια τον Οκτώβριο 2011 (όπως αναγραφόταν επ’ αυτής) και η οποία είχε περίπου 200 ονόματα «αφυπηρετησάντων» διπλωματικών υπαλλήλων με τις εξής ενδείξεις στη στήλη «βαθμός»:

  – ΠΡΣ (δηλ. Πρέσβης)
  – ΠΥΑ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’)
  – ΠΥΒ (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄)
  – ΠΥΑ ΟΧΙ ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Α’ με κεφαλαίο το «ΟΧΙ επί τιμή»
  – ΠΥΒ όχι ε.τ. (δηλ. Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με μικρό το «όχι επί τιμή»).
  – ΠΡΕΣΒΗΣ ε.τ. (με κεφαλαία η λέξη ΠΡΕΣΒΗΣ ολογράφως και επί πλέον η ένδειξη «επί τιμή»)
  – ΣΠΑ (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’)
  – (ΣΠΑ) (δηλ. Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ «εντός παρενθέσεως»).
  – ΓΠΒ (δηλ. Γραμματέας Πρεσβείας Β΄).

  Χωρίς τη λίστα αυτή δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι συνταξιούχοι Πρέσβεις. Αποκλείεται μάλιστα να συμφωνήσουν σε άλλη λίστα αφού οι δόγηδες και οι βαρώνοι αρνούνται να μπουν σε μια απλή λίστα σαν και αυτές που χρησιμοποιούν η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ για τους καταναλωτές τους όταν τους στέλνουν λογαριασμούς κατανάλωσης, επειδή θέλουν να έχουν και τις λοιπές ενδείξεις τιμής τους.

  Like

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: