Home > Έλληνες προδότες, Πουλημένες εταιρίες > Εγχώριοι και αλλοεθνείς εθνομηδενιστές κάτω τα χέρια απ’τη Μακεδονία!

Εγχώριοι και αλλοεθνείς εθνομηδενιστές κάτω τα χέρια απ’τη Μακεδονία!

Ο Γεν. Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, γνωστής ΜΚΟ ευρωατλαντικής εξάρτησης με άρθρο του στην «Καθημερινή» (19-11-14) «Νεότερα περί ονομασίας;» προλειαίνει το έδαφος για την επιβολή του σχεδίου νομιμοποίησης του σφετερισμού του ελληνικού ονόματος από τους σλάβους του βορεινού προτεκτοράτου.Το ΕΛΙΑΜΕΠ συνδεδεμένο με τα αμερικανικά κέντρα δεν περιμένει τα σκοπιανά ΜΜΕ για να πληροφορηθεί την «νέα» πρόταση Νίμιτς. Περί ΕΛΙΑΜΕΠ βλ. Βασίλειο Μαρκεζίνη, Η Ελλάδα στον κατήφορο, σ. 41- 44 και το, Η Ελλάδα των κρίσεων, ιδίως σ. 64, όπου περιγράφονται αμερικανικές χρηματοδοτήσεις σε εκατοντάδες αλληλένδετες ΜΚΟ περιλαμβανομένου και του ΕΛΙΑΜΕΠ «με σκοπό να ενδυναμώσουν τον πολιτικά εξασθενημένο ατλαντισμό», και ειδικά να στηρίξουν το Σχέδιο Ανάν.

Η «νέα» πρόταση Νίμιτς :
Κράτος: Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας.
Γλώσσα: Μακεδονική (ή αμετάφραστα «μακεντόντσι»).
Εθνικότητα: Πολίτες της Άνω Μακεδονίας.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ την βρίσκει «πολύ κοντά στις ελληνικές διαπραγματευτικές θέσεις» και «μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια συναινετική προσέγγιση».

Εμείς ξέρουμε ότι από εποχής Παγκάλου – του εγγονού – οπότε το σκοπιανό χαρακτηρίζεται «χαμένη υπόθεση», η επίσημη Ελλάς δεν δαπάνησε δράμι φαιάς ουσίας για την αντιμετώπισή του. Το ξεφορτώθηκε στον αυτόματο πιλότο.

Η παθογένεια της εξωτερικής μας πολιτικής απεικονίζεται στους θεσμικούς και εξωθεσμικούς χώρους άσκησής της: Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο, κόμματα, πολιτικό προσωπικό, ΜΜΕ, ακαδημαϊκή κοινότητα, πολυώνυμοι δημοσιογραφούντες και δημοσιολογούντες. Ηττοπάθεια, ενδοτισμός και κατευνασμός είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους. Αυτά θυμίζουν τις χειρότερε ώρες της «αψόγου στάσεως» της «μικράς και εντίμου Ελλάδος» του τέλους του 19ου αιώνα. Η ψευδώνυμη Μακεδονία απομένει το μόνο σταλινικό έργο που μετά και παρά την κατάρρευση του Υπαρκτού η Δύση εκήρυξε διατηρητέο.

Οιαδήποτε περιφραστική ή σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο Μακεδονία νομοτελειακά καταλήγει στο μονολεκτικό Μακεδονία. Κλασικό παράδειγμα η FYROM, δια της οποίας ατύπως, αδαπάνως, ακόπως και διεθνώς πιστώθηκε υπέρ των Σκοπίων το σκέτο Μακεδονία. Τα περί Erga omnes είναι αφελή και αγνοούν τις πραγματικότητες της ζωής. Το «άνω» όπως και το «πρώην» εξαφανίζεται ακαριαία. Μένει το Μακεδονία.

Θυμίζουμε ιστορικογεωγραφικά (N.Hammond, Ιστορία της Μακεδονίας Α’, σ. 24 επ.) ο όρος Άνω Μακεδονία αναφέρεται στους ελληνικούς νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και από τα Σκόπια του Μοναστηρίου.

Εθνότητα. Το «πολίτες Άνω Μακεδονίας» συνιστά αυτοαναιρούμενη περίφραση υποκαθιστάμενη από το «Μακεδόνες». Επομένως όλες οι προτεινόμενες εκδοχές νομιμοποιούν την παραχάραξη. Το κακό είναι η νόσφιση του ονόματος. Αν δέ ξεριζωθεί θα διαιαωνίζεται. Οπότε το εκάστοτε αφεντικό του προτεκτοράτου θα το χρησιμοποιεί ως εργαλείο πειθαναγκασμού της Ελλάδος σε υπονομευτικές των συμφερόντων μας πράξεις και παραλείψεις. Ανήκουστον: Έλληνες βουλευτές στηρίζουν σκοπιανή επιχείρηση διεκδίκησης περιουσιών στη Μακεδονία μας. (ΠΑΡΟΝ, 23-11-2014). Και μη χειρότερα ! …

Ο πρώτος σκοπιανός πρόεδρος Γκληγκόρωφ συνθλίβει εξ αποτελέσματος τα επιχειρήματα Νίμιτς, ΕΛΙΑΜΕΠ όταν ομολογεί :

«Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έρθει στα Βαλκάνια των 6ο και 7ο αιώνα, έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία (…). Δεν γνωρίζω κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος αρχαίων Μακεδόνων, αλλά ακόμη και έτσι δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας» (Απομνημονεύματα, σ. 259). Ενώ όμως αυτοί ομολογούν ότι είναι σλάβοι τα αφεντικά τους θέλουν Μακεδόνες και εκβιάζουν εμάς να τους εκχωρήσουμε το όνομά μας.

Συμπέρασμα: Αν στην Αμφίπολη βρεθεί επιγραφή στην ψευδώνυμη μακεδονική, τότε να γίνει του Νίμιτς και του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αλλιώς ιθαγενείς και ξένοι εθνομηδενιστές να αφήσουν ήσυχη τη Μία και Ελληνική Μακεδονία!

Πηγή: Αντίβαρο

 1. Κολοκοτρώνης
  23/06/2015 at 5:33 pm

  Αν μιλήσει κανείς με σκοπιανούς για το όνομα Μακεδονία, θα καταλάβει αμέσως πλήν σαφώς για το είδος του φασισμού που τους διακατέχει. Το ψωμοτύρι των αγράμματων, ημιμαθών φασιστών σκοπιανών, είναι οτι μιλάνε την μακεδωνική γλώσσα. Αν τους πείς οτι η γλώσσα που μιλάνε και αποκαλούν μακεδονική, είναι απλά μια σλαβική γλώσσα, και φυσικά τους αποδείξεις με τα ανάλογα Link του διαδικτύου για την σλαβικότητα της γλώσσας αυτής, σφυρίζουν κλέφτικα. Υπαρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο τα οποία δείχνουν αρχαία μακεδονικά νομίσματα και σαν “λεζάντα” των βίντεο αυτών αναγράφουν οτι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική. Στα συγκεκριμένα βίντεο, είναι απενεργοποιημένη η επιλογή των σχολίων (αν θέλει δηλαδή κάποιος να αφήσει κάποιο μήνυμα), για να μπορέσει να τους ρωτήσει κάποιος: Ωραία τα λέτε, αλλά γιατί ως δείγμα γραφής απάνω στα νομίσματα αυτά υπάρχει το Ελληνικό αλφάβητο? (ίσως λόγω της συγκεκριμένης ερώτησης είχαν απενεργοποιήσει τα σχόλια)

  Like

  • 23/06/2015 at 8:36 pm

   Δυστυχώς πολύ σωστά τα όσα λες. Δεν έχω συναντήσει Σκοπιανό που να έχει καθήσει να μιλήσουμε σαν άνθρωποι. Με όσους έχω μιλήσει μέχρι στιγμής, είναι σαν να έχω χτυπήσει το κεφάλι μου στον τοίχο. Αν μία στις χίλιες πιάσουμε κουβέντα στο YouTube και τύχει το βίντεο να μην έχει πολλά σχόλια μέσα, (δηλαδή, αν τα λόγια μου που αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, φαίνονται ξεκάθαρα ανάμεσα στα άλλα) το βίντεο ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ από το YouTube “λόγο πνευματικών δικαιωμάτων”. (!!) Το ίδιο ισχύει σε πολλά ακόμα βίντεο από άλλους έλληνες χρήστες (βλ. Spartan Senator, BlueVergina Sun) που “τυχαίνει” τα βίντεο τους να κρίνονται “ακατάλληλα” για διάφορους ηλίθιους λόγους. Και δεν είναι ότι μιλάνε την “Μακεδονική” γλώσσα μόνο όπως λες… είναι ότι δεν παραδέχονται ούτε τις εποδείξεις που τους δίνεις για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ θέμα. Μια κοπέλα θυμάμαι είπε ότι “ΠΟΤΕ ο Φίλιππος δεν νίκησε στους Ολυμπιακούς αγώνες αφού δεν πήρε μέρος” (προφανώς ήξερε ότι μόνο οι Έλληνες είχαν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε αυτούς άρα αυτό ήταν τρανή απόδειξη της Έλληνικότητας του) και θυμάμαι πως όταν μετά τις έδειξα το link στην Wikipedia να το διαβάσει να ξεστραβωθεί, αντί να καθήσει να διαβάσει το βούλωσε και δεν μου ξαναμίλησε… Και αυτό είναι ένα ένα από τα πολλά παραδείγματα που θυμάμαι. Ο φανατισμός τους είναι κάτι εκπληκτικό! Δεν έχω ξαναδεί τόσο φανατισμένους ανθρώπους. Το μοναδικό ελαφρυντικό που μπορώ να τους δώσω είναι ότι είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ να ψάξουν. Μα αν μη τι άλλο αυτό αποδεικνύει ότι κάτι κρύβεται από πίσω αφού κάθε άνθρωπος που λέει αλήθεια, την λέει την ρημάδα, δεν κρύβεται… Αλλά άντε να το καταλάβουν αυτό οι φανατικοί…

   Like

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: