Home > Uncategorized > Μήνυμα Ιερώνυμου από τη Θράκη:Μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων

Μήνυμα Ιερώνυμου από τη Θράκη:Μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων

08/07/2016

Greek National Pride

dimtsas-640x330

Την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη με στόχο τον άνθρωπο υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσε  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι: «Η Ελλάδα χωρίς τους ακρίτες δεν θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό» και κάλεσε την πολιτεία να προσέξει ιδιαίτερα την περιοχή.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χαρακτήρισε μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων – τη Θράκη και τη χαρακτήρισε «κορυφογραμμή του Ελληνισμού που  δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, συγκρούσεων και ρήξεων που πηγάζουν από φανατισμό, ιδιοτέλεια και εγωισμό.

Η Θράκη, πρόσθεσε,  είναι “πεδίο λαμπρό” για άσκηση συλλογικής και ενοποιητικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, την σπουδαία γεωπολιτική της θέση και τους μοναδικούς πλουτοπαραγωγικούς της…

View original post 156 more words

Categories: Uncategorized