Όταν αναφερόμαστε στον Ανθυποβρυχιακό πόλεμο το μυαλό μας αυτόματα πάει στην θρυλική Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού. Η τελευταία αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Αρχηγείου Στόλου, ως προς την αντιμετώπιση των “σιωπηλών κυνηγών” (όπως συνηθίζονται να λέγονται στην ναυτική γλώσσα τα υποβρύχια) που αποτελούν την πιο θανάσιμη απειλή για τις μονάδες επιφανείας.

Παρόλα αυτά, η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού αφού εκτός από τον Ανθυποβρυχιακό πόλεμο δύναται να εκτελεί και μια άλλη πλειάδα αποστολών εξίσου σημαντικής φύσεως.

Σήμερα παρά την δύσκολη δημοσιοοικονομική συγκυρία η ΔΕΝ εξακολουθεί να καταβάλει φιλόδοξες προσπάθειες όχι μόνον για την διαρκή συντήρηση και ακατάπαυστη φροντίδα των ελικοπτέρων αλλά και για την αύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευτυχή που έχω την τιμή να υπηρετώ τη παρούσα περίοδο ως Διοικητής της ΔΕΝ. Η ΔΕΝ έχει πλήρη δυνατότητα τόσο από πλευράς προσωπικού όσο και μέσων να…