Home > Uncategorized > H Toυρκία κατηγορεί τη συριακή διοίκηση του Άσαντ ότι βοήθησε PYD/PKK προσφέροντας διευκολύνσεις για να προωθηθούν πυρομαχικά – όπλα στο Afrin.

H Toυρκία κατηγορεί τη συριακή διοίκηση του Άσαντ ότι βοήθησε PYD/PKK προσφέροντας διευκολύνσεις για να προωθηθούν πυρομαχικά – όπλα στο Afrin.

21/01/2018

dimpenews.com

Archive

H Toυρκία κατηγορεί τη Συρία του Άσαντ ότι βοηθάει το YPG. Σε σημερινό δημοσίευμά της η κυβερνητική yenisafak 21.1.18 αναφέρει ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος του Bashar al-Assad βοήθησαν τους τρομοκράτες των PYD/PKK Χαλεπίου να στείλουν βοήθεια σε όπλα  στην ΒΔ πόλη του  Afrin όπου η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση από το Σάββατο..

Σύμφωνα με πληροφορίες που απέκτησε το Anadolu Agency από τοπικές αξιόπιστες πηγές οι συριακές δυνάμεις ”έστρωσαν το δρόμο” στους κούρδους  για να χρησιμοποιήσουν διόδους μέσω της συνοικίας  Sheikh Maqsoud που ελέγχει ο PYD-PKK για να διοχετεύσουν τις ενισχύσεις.

Με την άδεια του συριακού καθεστώτος προσθέτει η τούρκικη εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες ότι η οργάνωση άρχισε να χρησιμοποιεί τους δρόμους του Nubl and Al-Zahra που ενώνουν το κέντρο του Χαλεπίου με το Afrin.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός οχημάτων των  PYD/PKK φορτωμένα με πυρομαχικά κινήθηκαν προς το  Afrin, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

dimpenews.com

View original post

Categories: Uncategorized