Το θέμα του εξοπλισμού της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία έθεσε ο Νίκος Κοτζιάς στον Μάικ Πομπέο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, τονίζοντας ο αμερικανικός και γερμανικός οπλισμός θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει στο HellasJournal ανώτερη διπλωματική πηγή. Η συζήτηση για τη στρατηγική συνεργασία θα συνεχιστεί σήμερα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, ο οποίος θεωρείται πλέον ότι βρίσκεται απέναντι στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η ελληνοαμερικανική συνεργασία θα συμπεριλάβει και άλλους τομείς, όπως η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Το ζητούμενο και ο στόχος που συμμερίζονται οι Αμερικανοί, χωρίς να δημιουργηθεί ότι αγνοούνται άλλες χώρες στην περιοχή, είναι να ενισχυθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο για να διασφαλιστούν και οι μεταφορές υδρογονανθράκων από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο».