Μετά από σχεδόν 15 χρόνια αποφασίσαμε να εξοπλίσουμε τους φονιάδες του Πολεμικού Ναυτικού με νέες εξελιγμένες τορπίλες ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων, δείγμα και αυτό της ταχύτατης ολοκλήρωσης πλέον «μίνι» καίριων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ετσι, αποφάσισε να προχωρήσει η διενέργεια διεθνούς ανοιχτού και δημοσίου τεχνικού διαλόγου με σκοπό την πληρέστερη κατάρτιση των τεχνικών προδιαγραφών της μελλοντικής προμήθειας τορπιλών βαρέως τύπου για τα τέσσερα υποβρύχια Type 214 και το μοναδικό εκσυγχρονισμένο Type 209/1200AIP.

Ένα ενδιαφέρον animation είχε αναρτηθεί πριν μερικά χρόνια στο youtube για τις δυνατότητες των υποβρυχίων 214 (κλάση Παπανικολής). Το βίντεο είχε επιμεληθεί η Ελληνική Αμυντική Ανασκόπηση.

Στο animation παρουσιάζονται συνοπτικά οι δυνατότητες των υποβρυχίων αυτών τα οποία μπορούν να πλεύσουν επί 315 ώρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο βίντεο παρουσιάζεται η επεξήγηση του συστήματος αναερόβιας πρόωσης αλλά και τα όπλα του υποβρυχίου.

Επίσης προβάλλεται εν συντομία πως γίνεται πρακτικά αναβάθμιση των…