Home > Uncategorized > Oι 12 κυρώσεις που θέλει να επιβάλλει το State Department στην Τουρκία αλλά πρέπει να τις εγκρίνει ο Ν.Τραμπ

Oι 12 κυρώσεις που θέλει να επιβάλλει το State Department στην Τουρκία αλλά πρέπει να τις εγκρίνει ο Ν.Τραμπ

12/07/2019

Greek National Pride

Πριν λίγες ώρες η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα φορτία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 και θέτει τις ΗΠΑ σε ένα επικίνδυνο για το γόητρό τους σταυροδρόμι καθώς θα πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις ως αντίποινα για την ενέργεια αυτή της Άγκυρας.

Εαν δεν επιβληθούν οι κυρώσεις αυτές θα σχηματιστεί η εικόνα ότι οι ΗΠΑ άγονται και φέρονται από την Τουρκία (όπως και από την Σ.Αραβία όπως έδειξε η υπόθεση Κασόγκι) και ότι δεν έχουν την τόλμη να απαντήσουν δυναμικά γιατί την έχουν μεγάλη ανάγκη.

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν με βάση τον νόμο Countering America’s Adversaries Through Sanctions (CAATSA), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2017 και στοχοποιεί πρόσωπα που συναλλάσσονται με την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας ή τις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας.

Ο νόμος αναφέρει 12 πιθανές κυρώσεις εκ των οποίων ο πρόεδρος Τραμπ καλείται να επιλέξει τουλάχιστον πέντε. Τα μέτρα κυμαίνονται από σχετικά ήπια, όπως απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι πολύ αυστηρούς…

View original post 492 more words

Categories: Uncategorized