Home > Uncategorized > Η συμφωνία για τις φρεγάτες Βelhara στα χέρια Μητσοτάκη-Μακρόν και η στρατηγική συμμαχία με το Παρίσι

Η συμφωνία για τις φρεγάτες Βelhara στα χέρια Μητσοτάκη-Μακρόν και η στρατηγική συμμαχία με το Παρίσι

26/01/2020

Greek National Pride

Οι προτεραιότητες του Πολεμικού Ναυτικού

Να ξεπεράσουν τις σημαντικές νομικές αγκυλώσεις και να ‘’κλειδώσουν’’ τη συμφωνία για την απόκτηση από την Ελλάδα των Γαλλικών ψηφιακών φρεγατών Βelhara είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει σύμφωνα με πληροφορίες τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμάνουελ Μακρόν την ερχόμενη Τετάρτη στο Παρίσι.

‘Έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους οι Επιτελείς του Πολεμικού μας Ναυτικού και τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων έχουν καταλήξει τόσο στη διαμόρφωση του πλοίου όσο και σε ζητήματα συντήρησης και υποστήριξης.

‘’Αγκάθι’’ όμως παραμένει το νομικό καθεστώς της συμφωνίας αφού η Αθήνα επιθυμεί οι δύο χώρες να προχωρήσουν σε G to G συμφωνία (Government to Government) ώστε το Γαλλικό κράτος να είναι η συμβαλλόμενη πλευρά πάνω από την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία άλλωστε βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό δηλαδή που επιθυμεί η Ελληνική πλευρά είναι να εξασφαλίσει εγγυήσεις απευθείας από το Παρίσι.

Το…

View original post 392 more words

Categories: Uncategorized