Home > Uncategorized > Οι ΗΠΑ θέλουν επικράτηση Τουρκίας και στη Λιβύη. ΗΠΑ: αν η Ρωσία κερδίσει διαρκή θέση στη Λιβύη κι αναπτύξει πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Οι ΗΠΑ θέλουν επικράτηση Τουρκίας και στη Λιβύη. ΗΠΑ: αν η Ρωσία κερδίσει διαρκή θέση στη Λιβύη κι αναπτύξει πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ.

31/05/2020

dimpenews.com

Οι ΗΠΑ θέλουν επικράτηση Τουρκίας και στη Λιβύη. ΗΠΑ: αν η Ρωσία κερδίσει διαρκή θέση στη Λιβύη κι αναπτύξει πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων αυτής με ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ο Ταξίαρχος/Στρατηγός των ΗΠΑ Γκρέγκορι Χάντφιλντ, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Διοίκησης Αφρικής των ΗΠΑ δήλωσε: «Εάν η Ρωσία εξασφαλίσει διαρκή θέση στη Λιβύη και αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.” Που σημαίνει ΝΑΤΟ ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία εξέχον μέλος του ΝΑΤΟ και υπ. αρ 1 σύμμαχο ΗΠΑ στην περιοχή να κερδίσει αυτή την σφαίρα επιρροής στην περιοχή για να εξασφαλίσει τα γεωστρατηγικά συμφέροντά τους. Αυτή η οπτική των ΑμερικανοΝΑΤΟ ικών που ευνοούν τον επεκτατισμό της Τουρκίας από Συρία ως Λιβύη έρχεται σ΄απευθείας αντίθεση με τα ελληνικά και κυπριακά ζωτικά συμφέροντα και δικαιώματα στην περιοχή και δημιουργεί αδιέξοδο σε μια ελληνική εξωτερική πολιτική που μονιστικά είναι στραμμένη προς Δύση…

Όπως…

View original post 286 more words

Categories: Uncategorized