Home > Uncategorized > Χρειάζεται κανείς ν΄ανατρέξει στις ” Πηγές του Ολοκληρωτισμού” της Hannah Arendt για να ερμηνεύσει το Νέο Ολοκληρωτισμό: όλα τα τυραννικά καθεστώτα φροντίζουν να προκαλούν την Απομόνωση.

Χρειάζεται κανείς ν΄ανατρέξει στις ” Πηγές του Ολοκληρωτισμού” της Hannah Arendt για να ερμηνεύσει το Νέο Ολοκληρωτισμό: όλα τα τυραννικά καθεστώτα φροντίζουν να προκαλούν την Απομόνωση.

21/09/2020

dimpenews.com

Χρειάζεται κανείς κατά κυριολεξία ν΄ανατρέξει στις ” Πηγές του Ολοκληρωτισμού” έργο της Hannah Arendt για να ερμνηνεύσει την σύγχρονη μετακόβιντ πραγματικότητα που δελεαστικά την προανήγγειλαν ως Νέα Εποχή.

”Ξέρετε λοιπόν ότι ιστορικά το Κόμμα (σσ. η εξουσία) έχει πάντα δίκιο ( σύμφωνα με τον Τρότσκι: δεν μπορούμε να έχουμε δίκιο παρά μαζί με το Κόμμα’ ή σσ. δεν μπορούμε να έχουμε δίκιο παρά μαζί με την Εξουσία) .

Η απόλυτη τρομοκρατία δεν μπορεί να επιβληθεί παρά σε ανθρώπους που είναι απομονωμένοι μεταξύ τους γι αυτό κι όλα τα τυραννικά καθεστώτα φροντίζουν να προκαλέσουν αυτή την απομόνωση.” Η τρομοκρατία επιβάλλεται στους απομονωμένους ευνοεί την απομόνωση…. Σήμερα το lockdown, η καραντίνα, η φυσική απόσταση, η εξ αποστάσεως ζωή ,τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, τα νέα κοινωνικά στερεότυπα συμπεριφοράς όπως αποφυγή χειραψίας, εναγκαλισμού, ασπασμού, η απομόνωση λευκά κελιά για την τρίτη ηλικία και πάσχοντες είναι απόρροια σίγουρα μιας απόλυτης τρομοκρατίας σύμφωνα με τη φιλόσοφο

View original post 228 more words

Categories: Uncategorized