Home > Απαντήσεις προς τους επισκέπτες μου > Αυτοί είναι οι λόγοι που πολεμάω για την Μακεδονία – Απάντηση στον Stefan και στον όποιον Stefan

Αυτοί είναι οι λόγοι που πολεμάω για την Μακεδονία – Απάντηση στον Stefan και στον όποιον Stefan

Σχόλιο MacedonianAncestry: Έλαβα ένα σχόλιο εδώ στο blog πριν από λίγες μέρες από κάποιον Stefan ο οποίος πιστεύει πως είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κανείς με το Μακεδονικό, επειδή νομίζει πως σαν ζήτημα είναι τύπου “σιγά τα ωά”. Μέχρι σήμερα δεν δημοσίευσα το σχόλιο του γιατί ήθελα να βρω χρόνο να του απαντήσω κατάλληλα. Πιστεύω πως η παρακάτω απάντηση (αν και τεράστια) είναι μια σωστή απάντηση που ταιριάζει σε κάθε Stefan. Αν θέλετε διαδώστε το.

Όπως είπε και ο ίδιος:
Μακεδονία… κανένα πρόβλημα…Ξεζαλίστε μας επιτέλους με την Μακεδονία. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχω ούτε εγώ ούτε δεκάδες άνθρωποι που γνωρίζω για το πώς θέλει να λέγεται ο γείτονας μας. Καθόλου δεν με ενοχλεί να λέγεται Μακεδονία όπως η Βρετάνη δίπλα στην Βρετανία, η Λευκορωσία δίπλα στην Ρωσσία, η εσωτερική δίπλα στην εξωτερική μογγολία, η νέα Ζηλανδία μακριά από την Ζηλανδία, οι Αθήνες της Αμερικής μακριά από την Αθήνα και δεκάδες άλλα παραδείγματα που απαξιώ και να αναφέρω… Αρκετά μας ταλαιπώρησαν οι βλακο-Σαμαράδες, οι Χριστόδουλοι (κοιμηθέντες και μη), οι Άνθιμοι, οι Ψωμιάδηδες, οι καρατζαφέρηδες, οι χρυσαυγίτες και όλοι οι αντιδραστικοί ηλίθιοι ακροδεξιοί, φασίστες και κρυπροφασίστες που μας ταλαιπωρούν…Και η κυρία Μπακογιάννη θεωρεί χαμένη την υπόθεση της ονομασίας. Μα, η ίδια μας είπε ότι «135 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, άρα το παιχνίδι είναι χαμένο».

Και συμπλήρωσε παρακάτω με άλλο σχόλιο
ΜΕΤΑΞH ΑΥΤΩΝ
THREE MEMBERS OF THE U.N.SECURITY COUNCIL, U.S.A, RUSSIA AND CHINA

Αγαπητέ Stefan.
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως κάνεις τεράστιο λάθος που εσύ και οι “δεκάδες άνθρωποι” βλέπετε το Μακεδονικό ως ένα ασήμαντο ζήτημα. Αν μην τι άλλο, οι γείτονες μας δεν το βλέπουν έτσι. Και όταν ο ένας από τους δυο επιτίθεται, τότε ο άλλος αν δεν ευδοκήσει να αμυνθεί τότε πολύ απλά θα σκοτωθεί. Και αυτό δεν είναι απαισιοδοξία. Είναι απλά η αλήθεια. Πιστεύω πως η γνώμη σου βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων. Ίσως αν ήξερες τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα να είχες διαφορετική γνώμη. Σε αυτήν μου την απάντηση θα σου εξηγήσω και θα σου πω όσο καλύτερα μπορώ κάποια πράγματα. Αν βρεις την απάντηση μου ικανοποιητική έχεις καλώς. Αν όχι τότε δεν έχω τίποτα άλλο να σου πω.

Θα ξεκινήσω με το να σου διευκρινίσω ένα πιστεύω μου. Ανέκαθεν πίστευα πως όταν ο άνθρωπος έχει μια γνώμη για ένα πράγμα, πρέπει να έχει και τις απαιτούμενες γνώσεις οι οποίες θα μπορέσουν να στηρίξουν και να αποδείξουν περίτρανα το σωστό και δίκαιο αυτής της γνώμης. Μια επιστημονική επικύρωση για παράδειγμα, ένα μη αμφισβητούμενο γεγονός, κάτι που έχει λογική υπόσταση, μια αλήθεια, κ.τ.λ. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί αυτομάτως θεωρώ πως τα επιχειρήματα που μου λέει κάποιος πρέπει να είναι αντάξια των αποπάνω κριτηρίων… γιατί αν δεν είναι τότε πολύ απλά δεν βλέπω τον λόγο να λαμβάνονται υπ’ όψην. Το σχόλιο σου λοιπόν θα μπορούσα να το εκλάβω μόνο ως προσβολή μιας και όχι μόνο δεν βλέπω κάποιον λόγο ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει την ιδέα του να σου απαντήσω, αλλά αντιθέτως είναι προσβλητικό για τον κόπο που κάνω εδώ στο blog. Ό λόγος λοιπόν που θα καθήσω να σου απαντήσω και να σου γράψω όλα τα παρακάτω είναι επειδή λαμβάνω το σχόλιο σου ως ευκαιρία διδαχής, μιας και βλέπω πως δεν έχεις ιδέα για το Μακεδονικό ζήτημα. Αφού σου απαντήσω λοιπόν στα επιχειρήματα σου και σου εξηγήσω γιατί ασχολούμαι με το blog, θα σου αναφέρω διάφορα στοιχεία για τους αγαπητούς μας γείτονες που αν δεν σε κάνουν να φρίξεις σαν άνθρωπος τότε τσάμπα έχασα τον χρόνο μου να σου γράψω αυτό το άρθρο.

Ο λόγος που ασχολούμαι είναι επειδή εγώ από την έως τώρα πείρα της ζωής μου έβγαλα το συμπέρασμα πως υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στην ζωή μας, τα οποία αξίζουν πραγματικά, όπως ας πούμε οι άνθρωποι σου. Όταν λοιπόν αυτά τα πράγματα κινδυνεύουν όχι επειδή “έτσι το έφερε η μοίρα”, ή επειδή “είναι θέλημα Θεού”, ή επειδή “έτσι έτυχε”, όπως θες πες το, αλλά επειδή έτσι το σχεδίασαν, το δημιούργησαν και εν τέλη το έπραξαν κάποιοι αρρωστημένοι άνθρωποι αποκλειστικά για δικά τους συμφέροντα, για τον δικό τους εγωισμό και την δική τους προσωπική ικανοποίηση, ε, εγώ θα αντιδράσω, θα αμυνθώ και θα προσπαθήσω να αποτρέψω τα αρνητικά μελλούμενα. Αυτή η ιδέα του να αμυνθώ δεν είναι καινούργια. Την κατάλαβα όταν κατάλαβα πως πριν από μένα ήταν κάποιοι άλλοι στην θέση μου που με φύλαξαν και με προστάτεψαν. Και δεν εννοώ συγγενείς και φίλους που έχουν “υποχρέωση”. Εννοώ ανθρώπους με όλη την έννοια του όρου. Εννοώ αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα. Είχα πάντα ένα συναίσθημα σεβασμού για αυτούς τους ανθρώπους ακριβώς επειδή μπόρεσαν να το κάνουν αυτό. Μπορεί τυπικά να μην είναι συγγενείς μου εξ αίματος αλλά τι σημασία έχει; Αυτός ο σεβασμός μου λοιπόν με κάνει να νιώθω ένα σφίξιμο στην καρδιά κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι ότι η νέα γενεά δεν δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό προς το πρόσωπο τους. Κυρίως όταν δε, όταν εκείνοι έχουν πέσει στο πεδίο της μάχης και ακόμα πιο κυρίως όταν δεν είναι εδώ για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι της πατρίδας μου αγαπητέ Stefan, είναι άνθρωποι που θεώρησαν πως άνθρωποι σαν τον μπακάλη και τον μανάβη της γειτονιάς, ήταν σαν άνθρωποι τόσο σημαντικοί ώστε πήγαν και σκοτώθηκαν για χατήρι τους. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που θεωρώ την πατρίδα μου υπεράνω όλων. Γιατί αυτή η πατρίδα έδωσε στα παιδιά της αυτόν τον πολιτισμό και την παιδεία που κάνει τους ανθρώπους να δίνουν ότι πιο πολύτιμο έχουν για χατήρι των συνανθρώπων τους. Αυτοί οι άνθρωποι που εγώ χωρίς την παρέμβαση τους μπορεί να μην υπήρχα τώρα ή αν υπήρχα μπορεί να ήμουν σκλάβος των Τούρκων ή ποιος ξέρει τι άλλο. Πιστεύω πως καταλαβαίνεις το γιατί όταν κάποιοι άνθρωποι μιλάνε για τα ιερά θέματα της πατρίδας μου και έχουν μια γνώμη τύπου “κανένα πρόβλημα”, μόνο να τους αγνοήσω μπορώ μιας και δυστυχώς δεν μπορώ να τους φτύσω προσωπικά.

Ναι, γνωρίζω πως η λέξη “φτύσιμο” ίσως πάει πολύ για έναν απλό χρήστη του internet, αλλά θα σου πω ένα παράδειγμα πρώτα και μετά πες μου… εσύ τι θα έκανες “αν”…; Λάβε υπ’ όψην πως το γεγονός είναι πραγματικό και όχι υπερβολή, φήμες ή θεωρία… για πες μου λοιπόν: εσύ τι θα έκανες αν κάποια μέρα έβλεπες τους ανθρώπους της πατρίδας ΣΟΥ, της μίας και μοναδικής Ελλάδας, ξαπλωμένους σε μια πλατεία, κάτω, στο δρόμο, άψυχους, νεκρούς, να φιγουράρουν σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά των Σκοπιανών με τις περιβότητες λεζάντες μίσους από κάτω για το τι κακό κάνουν “οι κακούργοι οι Έλληνες ΣΕ ΜΑΣ”;; Όταν παίρνουν τους δικούς ΜΟΥ νεκρούς και τους παρουσιάζουν ως δικούς ΤΟΥΣ για το χατήρι την ελεεινής προπαγάνδα τους. Όταν περιπαίζουν τους δικούς ΜΟΥ ανθρώπους, ελπίζοντας στην ανάπτυξη του μίσους στην ψυχή των πολιτών της χώρας τους ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ; Καλά δεν έχεις ψυχή μέσα σου να συνειδητοποιήσεις πως αν εγώ ο μη συγγενής νιώθω έτσι, τι θα νιώθει εκείνες οι οικογένειες που έχασαν τον άνθρωπο της; Πες μου αγαπητέ Stefan… άμα εσύ έβλεπες τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΟΥ, να περικυκλώνονται από τα αιμοβόρα όρνια της πολιτικής κατάστασης της γείτονος χώρας και κάποιος τρίτος να είχε την γνώμη “κανένα πρόβλημα” δεν θα τον έφτυνες; Θα τον άφηνες έτσι; Εγώ θα τον έφτυνα. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ασχολούμαι με το blog. Γιατί δεν εγκρίνω αυτήν την συμπεριφορά εκ μέρους τους. Την βρίσκω ανήθικη και σιχαμερή.

Πάμε τώρα και στα επιχειρήματα σου. Θα ξεκινήσω με το “…δεκάδες άνθρωποι που γνωρίζω… (δεν έχουν πρόβλημα)“. “Δεκάδες άνθρωποι”; Τι “δεκάδες άνθρωποι”; Πρέπει να βασιστείς στην γνώμη δεκάδων ανθρώπων για να υπερασπιστείς την γνώμη σου; Δεν ξέρεις πως το σωστό ποτέ δεν μετριέται με νούμερα αλλά με την δικαιοσύνη; Δεν ξέρεις πως ακόμα και αν ολόκληρος ο πλανήτης είναι εναντίων σου, εσύ το σωστό πρέπει να πράττεις; Πώς θες να σε λάβω υπ’ όψην όταν βασίζεσαι σε τρίτους; Και που ξέρεις πώς οι τρίτοι πράττουν σωστά; Και με τι κρίνεις το σωστό; Εγώ το κρίνω με βάση την αξιοπρέπεια του ανθρώπου γιατί η αξιοπρέπεια βαδίζει με την ηθική. Και η ηθική με την εντιμότητα. Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος θα πήγαινε να γίνει κλέφτης; Όχι. Η ηθική του, θα του το απαγόρευε. Θα ήταν έντιμος προς τους συνανθρώπους του. Δίκιο δεν έχω;

Άσε δε που… καλά… τι σοϊ δικαιολογία είναι αυτή; Και εγώ σου λέω το κλασσικό “Ε, και; Άλλοι άνθρωποι ΕΧΟΥΝ πρόβλημα”. Και προσθέτω άμα θέλω πως είναι εκατοντάδες, ή και χιλιάδες ή εκατομύρια που συμφωνούν με μένα. Ε, και τι έγινε; Πάλι το σωστό και το δίκιο δεν είναι το θέμα της υπόθεσης; Πάλι το σωστό και το δίκιο δεν πρέπει να είναι τα πρώτα στην καρδιά του ανθρώπου; Λυπάμαι λοιπόν αλλά αυτό το επιχείρημα θα το αγνοήσω.

Το άλλο επιχείρημα που είπες, με την Βρετάνη, την Λευκορωσσία κ.τ.λ…, ε, λοιπόν να σε πληροφορήσω -και μάλιστα από τα βάθη της καρδιά μου- πως ούτε εμένα με νοιάζει το πως θα λέγονται εκείνες οι χώρες. Η καθεμία ας λέγεται όπως της πράττει η συνείδηση της. Για την Μακεδονία μου όμως θα μιλήσω. Ξέρεις γιατί; Γιατί μπορεί να είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλές πόλεις που ονομάζονται “Αθήνα” σήμερα στον κόσμο, όμως:

– Πόσες από αυτές είπαν πως ΑΥΤΕΣ είναι η ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Αθήνα;
– Πόσες από αυτές ΑΠΑΙΤΟΥΝ να έχουν τα προνόμια που έχει η ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Αθήνα;

– Πόσες από αυτές αποκαλούν ψεύτες εμάς, λέγοντας ότι εμείς λέμε ψέμματα;

– Πόσες από αυτές έστειλαν αντιπροσώπους δεξιά και αριστερά για να πείσουν τον κοσμάκι πως αυτή είναι ΜΙΑ και ΑΛΗΘΙΝΗ Αθήνα;

– Πόσες από αυτές, εσφαγίασαν τους ανθρώπους της χώρας ΤΟΥΣ που αρνήθηκαν να πιστέψουν κάτι τέτοιο;

– Πόσες από αυτές ξεκίνησαν πόλεμο εναντίων της Ελλάδας; (Α΄Βαλκανικός πολεμος)
– Πόσες από αυτές ξεκίνησαν δεύτερο πόλεμο; (Β΄Βαλκανικός πολεμος)
– Πόσες από αυτές ξεκίνησαν τρίτο πόλεμο; (Εμφύλιος 1946-49)
– Πόσες από αυτές συμμάχησαν με τους εχθρούς;
– Πόσες από αυτές συμμάχησαν με τον Χίτλερ;
– Πόσες από αυτές φυλάκισαν αθώους;
– Πόσες από αυτές απαγάγουν ανθρώπους για να μην βγουν να πουν την αλήθεια;
– Πόσες από αυτές απαγάγουν παιδιά;
– Πόσες από αυτές απαγάγουν παιδιά που τα μεγαλώνουν να είναι μισέλληνες;
– Πόσες από αυτές κλέβουν τον Μέγα Αλέξανδρο;
– Πόσες από αυτές κλέβουν την ιστορία μου;
– Πόσες από αυτές κλέβουν τον πολιτισμό μου;

– Πόσες από αυτές φυλάκισαν ανθρώπους σε κελιά 1τμ x 1τμ ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να καθήσουν με αποτέλεσμα να βασανίζονται από την ορθοστασία; Ένα τρομερό βασανιστήριο που προκαλεί εφίδρωση με συνέπεια τα καρδιακά προβλήματα μέσα σε λίγες μόνο ώρες;

– Πόσες από αυτές έχουν στα μουσεία τους Ελληνικές επιγραφές που διαλαλλούν ότι είναι δικές τους από την αρχαία “Μακεδονική διάλεκτο”;

– Πόσες από αυτές δημιουργούν ολόκληρα σχολεία δεξιά και αριστερά σε διάφορες χώρες διδάσκοντας την προπαγάνδα τους;

– Πόσες από αυτές ανακαλύπτουν αρχαίους τάφους των προγόνων “τους”;

– Πόσες από αυτές λαδώνουν τις κυβερνήσεις να διδάσκουν στα σχολεία τους την “Μακεδονική” ιστορία;

– Πόσες από αυτές λαδώνουν καθηγητές πανεπιστημίου για να βγουν να πουν “την αλήθεια” για το “Χ” ιστορικό ή μη θέμα;

– Πόσες από αυτές λαδώνουν καθηγητές πανεπιστημίου για να βγουν και να πουν πως οι Έλληνες είμαστε γύφτοι; (Στην καταγωγή και μη)

– Πόσες από αυτές χτίζουν τεράστια αγάλματα στο κέντρο της πλατείας στην χώρα τους που αναπαριστούν σπουδαία πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας και που τα παρουσιάζουν ως δικά ΤΟΥΣ;

– Πόσες από αυτές κλέβουν την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και τον γειτονικών λαών; (Αλβανία, Βουλγαρία)

– Πόσες από αυτές κάνουν προπαγάνδα μέσω του Χόλυγουντ στο ανυποψίαστο κοινό;

Πόσες, πόσες, πόσες…; Έχεις ιδέα το πόσα τέτοια παραδείγματα μπορώ να σου πω ακόμα; Σαφέστατα αυτό το επιχείρημα δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί υπέρ σου αγαπητέ. Λέω λοιπόν να το αγνοήσω και αυτό.

Το άλλο επιχειρήμα, αυτό με την κ. Μπαγογιάννη… συμπάθα με αλλά ούτε αυτό θα το λάβω στα σοβαρά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί αγαπητέ. ΠΟΙΑ είναι η κυρία Μπακογιάννη που θα μιλήσει για την ΔΙΚΗ ΜΟΥ την πατρίδα; Για την Ελλάδα ΜΟΥ; Κυρίως όταν δεν της πέφτει λόγος; Δεν ξέρεις πως με βάση το σύνταγμα, κανένας ΜΗ ΕΛΛΗΝ δεν έχει δικαίωμα να έχει στα χέρια του πολιτική εξουσία; Γνωρίζεις πως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικός την σήμερον ημέρα δεν είναι Έλληνας; Ξέρεις ότι είναι όλοι τους Εβραίοι; Έχεις επίγνωση πως οι Εβραίοι μας μισούν; Και όχι, δεν το λέω εγώ. Οι ίδιοι το λένε και το διαλαλλούν. Και γι’ αυτό και μας πολεμούν. Α, και για να εξηγούμεθα… ούτε να διανοηθείς ότι είμαι ρατσιστής επειδή μιλάω αρνητικά εναντίων τους. Αυτήν την καραμέλα την έχω βαρεθεί. Έχω δικαίωμα ως άνθρωπος να έχω αρνητική γνώμη για όποιον ή ότι θέλω, έτσι δεν είναι; Δεν μπορεί ο κάθε άνθρωπος που διαφωνεί με κάποιον να είναι ρατσιστής, ή φασίστας κ.τ.λ… έλεος πια!

Αν όμως θες, μπορούμε μόνο και μόνο για χατήρι κάποιου παραδείγματος, να πούμε ότι είμαι…. και λοιπόν; Δεν νομίζεις πως θα ήταν δίκαιο; Πώς θα έπρεπε να τους συμπεριφερθώ όταν εκείνοι σκοτώνουν τους ανθρώπους μου; Εγώ όταν προστατεύω τον τόπο μου είμαι “ο ρατσιστής και ο κακός” αλλά εκείνοι που οδηγούν εν γνώση τους ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ στην ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ είναι “οι καλοί”;

Πάμε παρακάτω… Είπες ότι η κ. Μπακογιάννη είπε ότι 135 χώρες τους αναγνώρισαν… για πες μου… ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι 135; Μπορείς να μου τις πεις; Μία-μία; Όχι. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν θα βρεις ΠΟΥΘΕΝΑ επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει αυτόν τον αριθμό. Ο αριθμός 135 είναι μπαρούφα αγαπητέ μου. Κάθε χρόνο κυκλοφορεί όλο και μεγαλύτερος αριθμός χωρών που τους αναγνώρισαν. Λίγο ακόμα και θα τους έχουν αναγνωρίσει και οι χώρες που δεν υπάρχουν καν στον πλανήτη. Α, και ξέρεις ποιος δίνει τα στοιχεία των χωρών; Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αγαπητέ μου. Και θες να λάβω σοβαρά αυτό το επιχείρημα της κ. Μπακογιάννη;

Αλλά ας πούμε ότι είναι όντως τόσες… ή αν θες και περισσότερες… ε και; Ο άνθρωπος που συμφωνεί με έναν κλέφτη δεν είναι και αυτός κλέφτης; Αν ήταν ηθικός άνθρωπος θα συμφωνούσε στην κλοπή; Όχι βέβαια. Και για πες μου… μπορείς να μου βρεις ΜΙΑ χώρα η οποία τους ανεγνώρισε χωρίς να έχει συμφέροντα; Δεν νομίζω… σε ρωτάω λοιπόν: θες να λάβω υπ’ όψην μου τους κλέφτες και τους ψεύτες;

Το τελευταίο σου επιχείρημα που αναφέρει πως τα τρία μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και οι λοιποί Ρώσσους, ΉΠΑ και Κίνα οι οποιοι μίλησαν αρνητικά και εναντίων μας, μπορώ να πω πως είναι το μοναδικό από τα επιχειρήματα σου το οποίο θα μπορούσε να έχει κάποια βάση. Κρίμα όμως που υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που ανατρέπει τα πάντα: το συμφέρον. Δεν γνωρίζω άνθρωπο που να έχει εξουσία στα χέρια του και να μην κοιτάζει το συμφέρον του. Μέχρι χτες, η Αμερική έλεγε “οι έλληνες έχουν δίκιο”. Ενώ σήμερα λένε πως “έχουν άδικο”. Και η Ρωσσία έχει την ίδια -αχέμ- “σταθερότητα” στις απόψεις της… χτες “έχουν άδικο”, ενώ σήμερα το αντίθετο… Και χτες η Κίνα ήταν ουδέτερη (από όσο ξέρω)… ενώ σήμερα βάλλεται εναντίων μας. ΑΥΡΙΟ τι θα κάνει; Να σου πω εγώ; Θα κάνει ότι της λέει το ρημάδι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της. Και αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι χέστηκε. Και σε ρωτάω ξανά: θες εγώ να λάβω υπ’ όψην τέτοιους ανθρώπους; Που πουλάνε τα πάντα για το συμφέρον τους; Γιατί; Επειδή υποτίθεται πως είναι υπεράριθμες δυνάμεις; Με στρατό “που θα μας διαλύσει”; Μα ακριβώς γι’ αυτό δεν μπορώ να τις λάβω υπ’ όψην αγαπητέ. Γιατί είναι γνωστό τοις πάσι και δη από αρχαιοτάτων χρόνων, πως η οποιαδήποτε ανθρώπινη δύναμη έχει ένα τεράστιο κουσούρι: την απληστία. Πάντα θέλει περισσότερα. Για ποιον λόγο νομίζεις ότι πολεμάνε οι Σκοπιανοί οι οποίοι είναι απλά μια χούφτα άνθρωποι; Για κάτι άλλο αλλά όχι για τα συμφέροντα τους; Ξέρεις πάρα πολύ καλά πως όσο περισσότερα πράγματα αποκτάει κάποιος, τόσο περισσότερο δυσανασχετούν οι άλλοι που τα χάνουν. Και τότε ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα έτσι; Ο πόλεμος. Και σε ρωτάω γω: αφού οι τρίτοι θα φαγωθούν μεταξύ τους ποιος θα έρθει να ενοχλήσει εμένα; Έστω και αν εγώ είμαι το μήλον της έριδος; Να σου πω εγώ; Κανείς! Ξέρω βέβαια πως αυτό που λέω ίσως ακούγεται ότι χορεύω επί πτωμάτων αλλά τι να κάνω; Δεν είναι ψέμμα ότι η ιστορία του ανθρώπου βρίθει από ανόητες αποφάσεις λόγο απληστίας. Εγώ μόνο επισημαίνω αυτό το γεγονός, δεν το επικροτώ. Και ούτε μπορώ να σταματήσω τις κυβερνήσεις να παίρνουν ηλίθιες αποφάσεις. Ουσιαστικά λοιπόν λυπάμαι αλλά και πάλι δεν βλέπω κάτι το οποίο έχει μια κάποια βαρύτητα η οποία θα με κάνει να σκεφτώ σοβαρά πως χάσαμε την Μακεδονία.

Εξάλλου αγαπητέ Stefan ακόμα και αν ήθελα να σταματήσω να μάχομαι δεν μπορώ. Μου το απαγορεύει το σύνταγμα και ο νόμος. Ο δίκαιος νόμος. Απ’ την ημέρα της δημιουργίας της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα υπάρχει μια ολόκληρη λίστα νόμων που λέει ξεκάθαρα πως οτιδήποτε πράγμα έχεις υπό την κατοχή σου, πρέπει όντως να είναι δικό σου. Αλλιώς είσαι κλέφτης. Και επειδή εγώ δεν πήγα ποτέ στους γείτονες μου να τους κλέψω, ΑΠΑΙΤΩ να μην με κλέβουν και αυτοί. Και είναι δίκαιο αυτό, έτσι δεν είναι;

Πέρα από την Δημοκρατία όμως υπάρχει και άλλος ένας λόγος που δεν θα μπορούσα να υποχωρήσω: η δικαιοσύνη. Και για να ακριβολογώ: η ηθική δικαιοσύνη. Στην είπα και πριν αυτήν την λέξη και θα την λέω για πάντα γιατί εκεί βασίζω το δίκιο μου. Γιατί το δίκαιο πάει πάντα με την σωστή και την έντιμη ηθική. Από την στιγμή δε, που η αλήθεια αποδεικνύεται και επιστημονικώς, ιστορικώς και όλα τα σχετικά “-ικώς”, ε, σόρρυ αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσω. Αγαπητέ Stefan η ηθική δεν αλλάζει με βάση τα συμφέροντα και με βάση του τι λένε οι κομμένοι και ραμμένοι από τους διευθαρμένους πολιτικούς νόμοι. Είναι μία και ακλόνητη. Γι’ αυτό, αφού κατά την γνώμη μου οι άνθρωποι που δεν έχουν ηθική είναι κατώτεροι των περιστάσεων, βρίσκω λογικό να έχουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει. Δεν νομίζεις; Θελώ λοιπόν να μου πεις πιο από τα παρακάτω ΓΕΓΟΝΟΤΑ βρίσκεις ηθικό…; Ποιο από τα παρακάτω είναι έντιμο, σωστό, τίμιο. Ποιο θα σε κάνει να πεις “ναι, αξίζει να υπερασπιστώ την ιδέα μου πως είναι καλό να ΜΗΝ πολεμήσω για το Μακεδονικό αφού όλα είναι σωστά”…; Εγώ αγαπητέ Stefan ούτε που διανοήθηκα ποτέ να κάνω σε κάποιον όλα τα παρακάτω που θα διαβάσεις. Αυτοί με ποιο δικαίωμα τα διανοούνται;

Και για να ακριβολογούμε:
– Εγώ δεν πήγα να διώξω τους Σλάβους γείτονες μου από τα σπίτια τους όταν εκείνοι με πρόδωσαν. Όταν ήρθαν παρακαλώντας και κουρελιασμένοι από τα βάθη της Στέππας να ζητήσουν ελεημοσύνη μετά τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς* εγώ τους έδωσα γη για να ζήσουν. Την δική ΜΟΥ γη, των προγόνων ΜΟΥ! Που δεν είχα καμμία υποχρέωση να το κάνω έτσι δεν είναι; Και αντιθέτως θα μπορούσα κάλλιστα να τους πάρω σκλάβους αφού στο κάτω-κάτω ήσαν. Και τι έκανα; Τους βοήθησα να ζήσουν χωρίς τον ζυγό της σκλαβιάς πάνω από το κεφάλι τους. Τώρα με ποια ηθική και με τι θράσος με προδίδουν; Κυρίως όταν δεν τους πείραξα; Κυρίως όταν ΔΕΝ απαίτησα να πάρω την γη ΜΟΥ πίσω τώρα που με φτύνουν αν και αυτή ήταν η συμφωνία μας ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ;

* = Το “Σλάβος” Ετυμολογικά βγαίνει από το “σκλάβος”.

– Εγώ ΔΕΝ τους έδιωξα ούτε όταν εκείνοι με πρόδωσαν όχι μόνο μία αλλά τρεις φορές

– Εγώ ΔΕΝ τους έδιωξα ούτε όταν εκείνοι με πρόδωσαν τρεις φορές που η καθεμία από αυτές έφερε δάκρυα και αίμα ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ οικογένεια, στους δικούς ΜΟΥ ανθρώπους, στην δική ΜΟΥ πατρίδα

 – Εγώ δεν έχω το θράσος να πάω να τους ζητήσω κάτι δικό ΤΟΥΣ όταν θα τους είχα προδώσει και μάλιστα τρεις φορές και είχα φέρει ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ τρεις φορές ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ οικογένεια, στους δικούς ΤΟΥΣ ανθρώπους, στην δική ΤΟΥΣ πατρίδα. Εγώ αυτο, το βλέπω ανήθικο.

– Εγώ δεν πήγα να τους πω πως η γη ΤΟΥΣ είναι δική μου ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ παρόλο που με πρόδωσαν ενώ είχαμε συμφωνήσει να είναι ΑΔΕΛΦΙΑ μου όταν ήρθαν παρακαλώντας να ζητήσουν ελεημοσύνη. Όσο και αν είναι αλήθεια πως, ΝΑΙ, ως άνθρωπος είχα ηθική υποχρέωση να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να μην πάθουν κακό και να τους βοηθήσω όπως μπορώ δίνοντας τους τα απαραίτητα, άλλη τόση αλήθεια είναι πως και αυτοί έχουν την υποχρέωση να αναγνωρίζουν αυτήν μου την θυσία. Δεν είναι ανήθικο το να μην το κάνουν;

Εσύ όλα αυτά τα βλέπεις ηθικά; Γιατί εγώ αγαπητέ Stefan αυτά τα βλέπω ως ανήθικα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλέβει τον άλλον με κανένα τρόπο και με ηλίθιες δικαιολογίες, επειδή λέει “ζουν στο έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας”. Ακόμα και αν ζούσαν όντως εκεί* τι σημασία έχει;

* = Δεν ζουν εκεί… η περιοχή που ζουν είναι το έδαφος της αρχαίας Παιονίας…. όχι ότι έχει σημασία μιας και οι Παίονες ήσαν ελληνικό φύλλο, απλά το λέω ως ενημέρωση

Εν ολίγοις αυτό που μετράει είναι η γεωγραφία ή, η εντιμότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί; O Ηράκλειτος ο Εφέσιος έλεγε: «ένας άνθρωπος για μένα αξίζει όσο μύριοι, όταν είναι άριστος». Διαφωνείς; Και ούτε τα παρακάτω που θα δεις τα βλέπω ηθικά. Εγώ αγαπητέ Stefan:

– Δεν ανέχομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από μένα να τον συλλαμβάνουν τα τσιράκια του Γκρουέφσκι (αστυνομία) και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ και ο άνθρωπος να εξαφανίζεται από προσώπου γης.

– Δεν ανέχομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από μένα να συλλαμβάνεται ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ και για τα επόμενα σχεδόν δύο χρόνια η οικογένεια του να ΜΗΝ γνωρίζει αν ο άνθρωπος τους είναι ακόμα ζωντανός ή όχι.

– Δεν ανέχομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από μένα να συλλαμβάνεται ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ και να είναι κλεισμένος σε άσυλο ως “τρελός” επειδή δεν αναγνωρίζει τις ιδέες τους. Να μην μπορεί να βγει έξω, ελεύθερος, στον κόσμο, στην κοινωνία και στα δικαιώματα της ζωής.

– Δεν ανέχομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από μένα να συλλαμβάνεται ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ και όχι μόνο να είναι κλεισμένος σε άσυλο αλλά να είναι και ποτισμένος με του κόσμου τα ψυχο-φάρμακα που θα του αλλάξουν γνώμη “για το δικό του το καλό”.

– Δεν ανέχομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη από μένα να έχει “κατά τύχη” ένα τροχαίο που επίσης κατά τύχη χάνει ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ από αυτό.

– Δεν ανέχομαι γέροι άνθρωποι, έστω και Σκοπιανοί, να θυμούνται με πόνο τις στιγμές των σφαγών, των φυλακίσεων και των βασανιστηρίων που υπέστησαν όταν αρνήθηκαν να πούνε πριν από μερικές δεκαετίες (όταν η ιδεολογία τους ήταν άλλη και δεν ήθελαν να λέγονται “Μακεδονες”) το ύψιστο ψέμμα “ναι, είμαστε Μακεδόνες” αφού οι ίδιοι ήξεραν πολύ καλά ότι είναι Σλάβοι.

– Δεν ανέχομαι την ύπουλη προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου σε ανθρώπους που δεν έχουν γνώση ή επίγνωση ενός γεγονότος να είναι ΘΥΜΑΤΑ του όποιου επιτήδειου που τους χρησιμοποιεί για δικό του προσωπικό όφελος

– Δεν ανέχομαι την κλοπή των συναισθημάτων και την κατάχρηση εξουσίας πάνω στον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων. 1.300.000 άνθρωποι από τα 2.000.000 κατοίκους που έχουν τα Σκόπια πιστεύουν πως η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. ΤΙ θα γίνει αν ανακλύψουν την αλήθεια; ΠΩΣ θα νοιώσουν όταν ανακαλύψουν πως τους έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα αφεντικά τα προσωπικά του συμφέροντα;

– Δεν ανέχομαι αυτά τα 1.300.000 άτομα να σκοτωθούν σε πόλεμο εναντίων μου για χατήρι τρίτων και μάλιστα πουλημένων και μαύρων στην ψυχή ανθρώπων.

– Δεν ανέχομαι 1.300.000 άνθρωποι να έρθουν να πολεμήσουν εναντίων μου και να σκοτώσουν την ΜΟΥ οικογένεια, τα πρόσωπα της δικής ΜΟΥ πατρίδας

– Δεν ανέχομαι η προπαγάνδα τους να με αποκαλεί γύφτο, αφρικανό ή οτιδήποτε άλλο που με μειώνει ως άνθρωπο αφού μου στερεί την ιδιότητα μου ως γηγενή Έλληνα.

– Δεν ανέχομαι να έχουν δικαίωμα να μιλάνε οι άνθρωποι που δεν έχουν ΚΑΝ επίγνωση του ζητήματος αλλά ζητάνε και τα ρέστα και μάλιστα εις βάρος των άλλων.

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που ζουν σε μια χώρα που ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ η όποια επιστημονική και επίσημη έρευνα η οποία αφορά την εύρεση στοιχείων που θα αποδεικνυε την Μακεδονικότητα τους να είναι στο στόχαστρο και να τιμωρείται με φυλάκιση, αλλά από την άλλη να έχουν το θράσος να μου λένε ότι ΕΓΩ, ο Έλλην, ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ της επιστήμης είμαι ο αμόρφωτος.

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που ζουν σε μια χώρα που ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ η όποια επιστημονική και επίσημη έρευνα να έχουν το θράσος να λένε “έχεις άδικο ψάξτο λίγο” την στιγμή που βαριούνται να επισκεφτούν ένα απλό μουσείο.

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που ζουν σε μια χώρα που ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ η όποια επιστημονική και επίσημη έρευνα να μου λένε “ψάξτο λίγο” την στιγμή που βαριούνται να επισκεφτούν ένα απλό μουσείο το οποίο βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και μάλιστα ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ώστε δεν έχουν καν την όποια δικαιολογία.

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που βαριούνται να επισκεφτούν ένα απλό μουσείο -γιατί αν το είχαν επισκεφτεί θα ήξεραν πως τα αξιοθέατα, οι επιγραφές τα κείμενα και λοιπά, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ- να έχουν το θράσος να λένε σε μένα “ψάξτο λίγο” αφού μας υποστηρίζει η….. Κίνα!! Δηλαδή ούτε το θάρρος να υπερασπιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους δεν έχουν και χρειάζονται τρίτους για να τους υπερασπιστούν; Που είναι η ηθική τους και καταδέχονται τρίτοι να πάνε σε πόλεμο για να κερδίσουν αυτοί; Το ότι η Κίνα είναι μεγάλη δύναμη επιτρέπει στους Σκοπιανούς να πράττουν πίσω από την πλάτη τρίτων, είτε Ελλήνων είτε Κινέζων;

– Δεν ανέχομαι οι λιγοστοί άνθρωποι που όντως επισκέπτονται τα μουσεία να μην αντιλαμβάνονται πως, από την στιγμή που τα όποια αξιοθέατα και επιγραφές είναι αδύνατο να διαβαστούν από αυτούς, είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως είναι γραμμένα σε άλλη γλώσσα, κυρίως όταν “τυχαίνει” το ίδιο το αλφάβητο των επιγραφών να είναι σε διαφορετική γλώσσα, αλλά να έχουν το θράσος να μου λένε πως εγώ έχω άδικο όταν βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια στα μουσεία τους τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αξιοθέτα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κείμενα και τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επιγραφές.

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που δεν έχουν καν την κοινήν ευγένεια να αναρωτηθούν ΜΠΑΣ, ΙΣΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ, ΠΙΘΑΝΟΝ, να κάνουν λάθος αφού τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και μουσεία του κόσμου λένε τα αντίθετα από αυτούς βρε αδελφέ, να έχουν το θράσος να μου λένε κατάμουτρα “ψάξτο λίγο, έχεις άδικο…”

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που δεν έχουν καν την κοινήν ευγένεια να αναρωτηθούν γι’ αυτο το “ΜΠΑΣ” και το “ΙΣΩΣ” που λέγαμε πριν, να έχουν το θράσος να με ρωτάνε “μα καλά… σκέφτηκες ότι μπορεί να έχεις άδικο και να έχουμε εμείς δίκιο” και να τους απαντάω εγώ “εσύ το σκέφτηκες αυτό τον εαυτό σου και για την χώρα σου” και ο άλλος να “ξεχνάει” να απαντήσει. Τόσο εγωιστές είναι;

– Δεν ανέχομαι οι άνθρωποι που “ξεχνάνε” να απαντήσουν, να επιμένουν ξανά και ξανά, για το “δίκιο τους” την επόμενη φορά που θα συζητήσουμε.

– Δεν ανέχομαι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟ (!) εκείνοι να πιστεύουν πως έχουν δίκιο επειδή έτσι τους κάπνισε και δεν σκέφτονται καν πως σαν σκεφτόμενα όντα ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ψάχνουν και να βεβαιώνται για το αν το δίκιο τους είναι όντως δίκιο επειδή θα είναι όντως αποδεδειγμένο.

– Δεν ανέχομαι όταν λίγες εβδομάδες πριν την φετινή Eurovision (2013) να πέφτει τυχαία το μάτι μου στο video clip της συμμετοχής της πΓΔΜ στο YouTube, (δηλάδή σε ένα βιντεο που φυσικό ήταν να έχει πολλές επισκέψεις) και με το που πιάνω την συζήτηση με κάποιον τρίτον (Σέρβος νομίζω πως ήταν) και αναφέρω ιστορικές πηγές που αποδεικνύουν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Μακεδονίας το βίντεο να εξαφανίζεται “λόγο καταπάτησης πνευματικών δικαιώματων”.

– Δεν ανέχομαι όταν το βίντεο εξαφανίζεται “λόγο πνευματικών δικαιωμάτων” άλλοι χρήστες να έχουν επίσης ανεβασμένο στο προφίλ τους το ίδιο βίντεο. Αυτά τα ρημάδια τα πνευματικά δικαιώματα ισχύουν μόνο για τους μισούς; Α, και τι σύμπτωση όμως ε; Εκείνα τα προφίλ στο YouTube τυχαίνει να μην έχουν σχόλια από κάτω που να αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας! Τι δίκαiο site είναι αυτό το YouTube! Το οποίο δε, σβήνει ΟΛΑ ΜΟΥ τα σχόλια που αφορούν το Μακεδονικό άσχετα το σε ποιο βιντεάκι μιλάω….

– Δεν ανέχομαι να κυκλοφορούν τραγούδια στην γείτονα χώρα από τραγουδιστές που είναι τόσο διάσημοι εκεί όπως είναι ο Ρουβάς εδώ, που φωνάζουν ξεκάθαρα το μίσος τους εναντίων μας όταν μας αποκαλούν Grci Katili (Έλληνες δολοφόνοι)

– Δεν ανέχομαι τις απαγωγές παιδών. Τα παιδιά δεν είναι η κούκλα σου να τα πηγαίνεις όπου θες επειδή έτσι γουστάρεις.

– Δεν ανέχομαι αυτά τα 30.000 παιδιά να απαγάγονται και να μετατρέπονται σε μισέλληνες (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά).

– Δεν ανέχομαι τα 30.000 παιδιά των προγόνων μου να χρησιμοποιούνται εναντίων των απογόνων τους εις κέρδος των ψευτών.

– Δεν ανέχομαι ΟΥΤΕ τα λόγια και τα έργα των προγόνων μου να χρησιμοποιούνται εναντίων των απογόνων τους εις κέρδος των ψευτών.

– Δεν ανέχομαι οι πουλημένοι πολιτικοί μας να ξεπουλούν το όνομα της Μακεδονίας και να παραδίδουν τα όπλα ΤΡΕΙΣ φορές μέχρι σήμερα (και ΔΕΝ μιλάω για τις ίδιες τρεις φορές που είπα παραπάνω πως μας πρόδωσαν) [update 2018:] Ούτε μιλάω για τα σημερινά γεγονότα][/update] χαρίζοντας κυριολεκτικά όλη την αξία της Μακεδονίας μας, όλη την ιστορική της υπόσταση, την πολιτιστική της κληρονομιά και το αίμα των ανθρώπων της, με τον όρο πως “δεν σας δίνουμε ελληνική γη” και οι ξεφτίλες οι Σκοπιανοί που φωνάζουν τόόόόόσα χρόνια μέσω προπαγάνδας “για την πατρίδα τους” και “τον πολιτισμό τους” και “τον Μέγαλέξανδρο τους” ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ αν δεν υποκύψουμε στους δικούς τους όρους οι οποίοι είναι ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ!

– Δεν ανέχομαι την διάδοση της προπαγάνδας σε τρίτους, για παράδειγμα Αυστραλούς οι οποίοι δεν έχουν καμμία σχέση με την υπόθεση και δεν φταίνε σε τίποτα.

– Δεν ανέχομαι αυτήν την διάδοση όταν υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν άνθρωποι ακόμα και επαγγελματικά (π.χ οι καθηγητές ιστορίας) όταν υπάρχουν σχολεία στο εξωτερικό που διδάσκουν την “Μακεδονική” ιστορία ως σωστή εις βάρος την Ελλάδας. Τι θα απογίνουν εκείνοι οι μελλοντικοί καθηγητές όταν πάνε σε άλλο σχολείο που διδάσκεται η αλήθεια; Δεν θα έχουν αποτύχει στις εξετάσεις ΤΟΥΣ που μπορεί να κρίνει το μέλλον ΤΟΥΣ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ και μάλιστα ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ;

– Δεν ανέχομαι επίσημα έγγραφα του Wikileaks (δηλ τα απόρρητα έγραφα της CIA) να μαρτυρούν πως τις φωτιές στα ελληνικά δάση τις βάζουμε οι σπουδαίοι “Μακεδόνες” γείτονες μας.

– Δεν ανέχομαι οι οικονομικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς να είναι εις βάρος μου, κυρίως δε, όταν εγώ δεν πείραξα κανέναν από τους γείτονες μου. Και ΝΑΙ, με πειράζει όταν καταστρέφονται 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα! Με πειράζει που κάηκαν 15 ολόκληρα χωριά! Θες να στα πω ένα-ένα μπας και νομίζεις πως υπερβάλλω με το “15”; Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και μόνος σου στην Wikipedia. Με πειράζει που καταστρέφονται οι περιουσίες των ανθρώπων. Με πειράζει πως οι άνθρωποι της Ζαχάρως είναι στον δρόμο ακόμα και σήμερα, σχεδόν έξι χρόνια μετά. Και το κυριότερο: με πειράζει ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 37 ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην φωτιά της Ζαχάρως, χώρια οι αγνοούμενοι.

ΝΑΙ αγαπητέ μου Στεφαν, με πειράζουν όλα αυτά. Και το ωραίο ξέρεις ποιο είναι; Ότι μερικοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως… δεν υπάρχει “κανένα πρόβλημα”!

Εν ολίγοις για να μην τα πολυλογώ αγαπητέ Stefan -γιατί πίστεψε με μπορώ να γράψω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ “ηθικές” προσπάθειες των αγαπητών μας γειτόνων- πιστεύω πως σκέφτεσαι λανθασμένα. Όχι βέβαια επειδή διαφωνείς μαζί μου, αλλά επειδή έμμεσα διαβάλλεις με την στάση σου τις όποιες θετικές διαστάσεις του θέματος, δηλ., την όποια θετική προσπάθεια κάνει κάποιος ο όποιος πολεμάει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και το χειρότερο από όλα, λόγο άγνοιας. Ή μήπως τα γνώριζες όλα αυτά; Και σε παρακαλώ μην μου πεις “ναι” γιατί τότε θα σε κατατάξω σε άλλο είδους ανθρώπου από κάποιον που πιστεύω πως έχει άγνοια όταν λέει “κανένα πρόβλημα”.

Υπάρχουν στιγμές αγαπητέ Stefan που πρέπει κάποιος να πολεμήσει -όπως εγώ με τις πενιχρές μου δυνάμεις- έστω και αν ο πόλεμος είναι αιματηρός ή “χαμένος” κατά τα λόγια της κ. Μπακογιάννη. Ξέρεις γιατί; Γιατί μόνο έτσι θα διατηρηθεί η ειρήνη. Είναι η ειρωνία της ζωής. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά είναι. Ο ανταγωνισμός στην δουλειά για παράδειγμα, με τους συναδέλφους σου, πόλεμος δεν είναι; Είναι! Πολεμάς όμως. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ΠΡΕΠΕΙ να ζήσεις. ΠΡΕΠΕΙ να έχεις ειρήνη στο σπίτι σου, στην οικογένεια σου. Ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος ΙΙ, είπε κάτι που το είπε και ο Βιργίλιος περίπου 200 χρόνια αργότερα, καθώς και ο Καζαντζάκης 1500 χρόνια αργότερα από τον Βιργίλιο… περιέγραψε αυτήν την ειρωνία με την μικρή φρασούλα: “αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο”. Όπως είπα και πριν είναι η ειρωνία της ζωής.

Αγαπητέ Stefan, αν θες την γνώμη μου κοίταξε να ενημερωθείς. Νομίζεις πως μιλάμε για ένα όνομα; Μία λέξη; Για ξανασκέψου: ΠΟΙΟΣ λογικός άνθρωπος παλεύει για μια λέξη; Και δη για ολόκληρες δεκαετίες; Έχεις ιδέα πόσων ετών είναι το Μακεδονικό; Να σου πω εγώ. Σήμερα (2013) είναι 136 ετών! Τότε έγινε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (1878). Οι συνθήκες όμως ήταν ώριμες από πολύ πιο πριν. Το θέμα ουσιαστικά ξεκίνησε από τότε που η Ρωσσία έχασε τον Κριμαϊκό πόλεμο (1853-56). [Περισσότερα στην Σύντομη περιγραφή του Μακεδονικού – Φάση πρώτη, 1853/6 – 1918 ] Η Μακεδονία αγαπητέ, είναι ένα από τα σημεία “Χ” του πλανήτη. Τα σημεία “Χ” είναι τα σημεία που οι άνθρωποι σκοτώνονται (κυριολεκτικά) επειδή επιθυμούν να τα αποκτήσουν λόγο γεωστρατηγικής σημασίας. Πριν από 1,5 αιώνα περίπου οι Ρώσσοι έχασαν το δικό τους στρατηγικό σημείο, την Κριμαία, γι’ αυτό έψαξαν να βρουν άλλο. Και έτσι ήρθαν στο δικό μας. Η συγκεκριμένη περιοχή (Μακεδονία) είναι ένα σημείο κόμβος μεταξύ του Αιγαίου και της Αδριατικής θάλασσας. Μετά από τα διάφορα ιστορικά γεγονότα τα οποία ήταν πότε εις βάρος του ενός λαού και πότε του άλλου, καταλήξαμε σήμερα στο Μακεδονικό το οποίο άφησε τους τότε Σέρβους, ή τους σημερινούς Σκοπιανούς, (τα Σκόπια ήταν μέρος της Σερβίας εκείνη την εποχή, 1878) χωρίς θάλασσα. Και χωρίς θάλασσα δεν υπάρχει εμπόριο. Έχεις ιδέα ότι οι Σκοπιανοί χάνουν περίπου 1,5 δις ευρώ τον χρόνο από αυτόν τον λόγο; Και μου λες για το όνομα; Να γελάσω ή να κλάψω; Ναι, είναι λογικό να θέλουν να έχουν έσοδα για την χώρα τους. Και τους καταλαβαίνω που προσπαθούν να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα, αλλά ΓΙΑΤΙ με πόλεμο και όχι με ειρήνη; ΓΙΑΤΙ; Θα τους λέγαμε “όχι” όταν είχαμε συμφωνία αδελφοσύνης μαζί τους για περισσότερο από 1000 χρόνια; (Από τον 6ο αιώνα μ.Χ και μετά.) Δεν νομίζω. Άρα; Άρα τα συμφέροντα είναι αλλονών και οι Σκοπιανοί είναι απλά τα πιόνια. Και είναι εναντίων ΜΑΣ. Της δική ΣΟΥ πατρίδας.

Και θες να σου πω και τα υπόλοιπα; Υπάρχουν και άλλα συμφέροντα. Υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο και ορυκτά στην Μακεδονική γη. Και παλεύουν “για το όνομα”; Για τρελλούς τους περνάς; Τι σκασίλα και τι κέρδος έχουν να αποδείξουν πως είναι απόγονοι ενός πεθαμένου; Ναι οκεϋ, για τον Μέγα Αλέξανδρο μιλάμε αλλά εσύ θα το έκανες και θα άφηνες την χώρα σου εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σε λένε “έτσι”; Όπως και αν ήταν αυτό το “έτσι”; ΠΟΙΟΣ άνθρωπος ξοδεύει 400 εκατομ. ευρώ για να χτίσει αγάλματα; Και ΠΟΥ τα βρίσκει αυτά τα λεφτά και τα ξοδεύει χωρίς να έχει έσοδα αφού δεν έχει εμπόριο; Άλλη μια απόδειξη πως τα συμφέροντα είναι αλλονών και πως οι Σκοπιανοί είναι απλά τα πιόνια που λέγαμε πριν αφού γίνεται φανερό ότι κάποιος τους δίνει αυτά τα λεφτά. Και ποιος είναι αυτός; Μα, δεν είναι κάποιος που έχει συμφέροντα; Και μάλιστα τόσο τρομακτικού μεγέθους ώστε να ξοδεύει 400 ολόκληρα εκατομύρια; Και εσύ κόλλησες στα “δικαιώματα τους” τους και στο πως θα λέγονται; Αντιλαμβάνεσαι πόσο λάθος έχεις; ΠΟΙΟΣ άνθρωπος βασανίζει τους συνανθρώπους του στα τρελοκομεία για να έχει ένα ονομα; ΠΟΙΟΣ στήνει τροχαία εις βάρος αυτών που υποστηρίζουν διαφορετική άποψη από αυτόν για μια λέξη; ΠΟΙΟΣ πολεμάει για 136 ολόκληρα χρόνια την ΧΩΡΑ ΣΟΥ, υποδέχεται τον Χίτλερ στην χώρα ΤΟΥ, βασανίζει γέρους στην φυλακή για “ένα όνομα”; Μην είσαι αφελής αγαπητέ μου. Την γη μας και τις θάλασσες μας θέλουν. Το μαρτυρούν τα έγγραφα που υπογράφτηκαν το 1881 μεταξύ Σερβίας και Αυστρουγγαρίας. Αυτό ήταν το όνειρο τους από τότε. Το μαρτυρούν οι τρείς προσπάθειες που έκαναν οι πουλημένες κυβερνήσεις που παρέδωσαν την ονομασία, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά όχι την Ελληνική γη και εκείνοι αρνήθηκαν ΠΑΡΟΛΟ που φωνάζουν 136 χρόνια τώρα “για την ιστορία τους” και “τον πολιτισμό τους”. Τα λεφτά είναι το θέμα αγαπητέ. Από αρχαιοτάτων χρόνων το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη της απληστίας. Μην βλέπεις το δάσος και χάνεις το δέντρο που έλεγε και ο Σαίξπηρ. Σημεία “Χ” όπως η Μακεδονία, τα στενά του Ορμούζ, η Κριμαία και λοιπά, είναι ΠΙΘΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΡΡΑΞΗΣ. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό σήμερα; Για να στο κάνω πιο λιανά είναι ένα σημείο που για χατήρι της μπορεί να αρχίσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Ναι, φαντάζομαι πως με αυτήν την τελευταία πρόταση ίσως γελάσεις επειδή μπορεί να νομίζεις ότι υπερβάλω. Και για να σου αποδείξω το λάθος σου, σου ζητάω μια χάρη: να θυμάσαι τα λόγια μου όταν θα γίνει αυτό για να ξέρεις το πόσο πίσω είσαι και πόσο πολύ κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Ο Κίσσινγκερ είπε: “είναι κουφός αυτός που δεν ακούει τα τύμπανα του πολέμου” … και δε έχει πολύ καιρό που το είπε… http://www.dailysquib.co.uk/index.php?news=3089

Καταλήγω λοιπόν στο εξής: ΔΕΝ πρόκειται να παραδοθώ επειδή έτσι γουστάρουν τρίτοι. Δεν θα αφήσω την χώρα μου έρμαιο για χέρια των αρπακτικών. Δεν μου το επιτρέπει ο πολιτισμός μου, η παιδεία μου και ο ελληνισμός μου. Δεν μου το επιτρέπουν οι άνθρωποι μου που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης ούτε οι άνθρωποι που βρισκονται στον δρόμο σήμερα. Ή μήπως νομίζεις πως η κρίση έγινε για κάτι άλλο και όχι για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα; Τα ορυκτά και τα πετρέλαια μας τίνος θα γίνουν; Θα μπορούσαν να γίνουν τίποτα αν ΔΕΝ υπήρχε η κρίση; Όχι. Άρα βλέπεις πως δεν μπορώ να υποχωρήσω. Δεν μου επιτρέπετε η όποια υποχώρηση όταν βλέπω τι γίνεται δίπλα μου. Αν δεν έβλεπα άλλο το θέμα. Εγώ βλέπω και θέλω τους ανθρώπους μου ζωντανούς. Ζωντανούς και καλά. Και δεν πρόκειται να είναι καλά όταν παίζονται παιχνίδια εις βάρος τους. Τα ορυκτά που λέγαμε πριν, το Ραδόνιο μόνο, αξίζει 20.000 ευρώ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ! Εσύ πιστεύεις πως μια τέτοια τιμή ΔΕΝ είναι πειρασμός για προπαγάνδα, για πόλεμο και για κρίση; Γιατί κατά την γνώμη μου είναι. Γι’ αυτό και θα συνεχίσω να πολεμώ. Έστω και αν ο πόλεμος “έχει χαθεί” κατά την κ. Μπακογιάννη. Βλέπεις εγώ δεν πιστεύω αυτήν αλλά τον Ναπολέοντα ο οποίος έλεγε: ”Το αδύνατον υπάρχει μόνο στο λεξικό των ανοήτων”….

Αυτά είχα να σου πω. Γνωρίζω πως το κείμενο μου είναι μεγάλο αλλά θα σε παρακαλέσω να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις και το “ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ” εδώ: http://tinyurl.com/geopolitic που είναι περίπου άλλο τόσο. Ελπίζω έτσι να βεβαιωθείς πως αυτά που σου είπα είναι σωστά. Και αν το επιθυμείς ακόμα, έλα πες μου πως δεν υπάρχει “κανένα πρόβλημα”.

Την καλημέρα μου…
Από MacedonianAncestry

UPDATE Ιαν. 2018. Το παραπάνω κείμενο όταν γράφτηκε δεν είπε μια λεπτομέρεια γιατί τότε δεν την ήξερα. Το ότι όλα αυτά τα ιστορικά και αρνητικά γεγονότα που έκαναν οι Ρώσσοι εις βάρος της Ελλάδας ήταν εκ μέρους του Τσάρου Αλέξανδρου Β’ και όχι τόσο του λαού. Ο οποίος Τσάρος όχι μόνο μισούσε την Ελλάδα αλλά ήταν και τσιράκι των Ροκφέλερ. Η Ρωσσία ήταν η 3η χώρα (μετά την Αγγλία και την Αμερική) που έπεσε στο μάτι των Ροκφέλερ ως η επόμενη δύναμη που ήθελαν να κατακτήσουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αυτήν την λεπτομέρεια και εν καιρό που θα γράψω και άλλα θα καταλάβετε το γιατί.

  1. Stefan
    06/01/2014 at 3:15 am

    Source: Vol. I. Report of the Conference, Geneva, 24 August – 14 September 1982, United Nations Publication E.83.I.7 (1983), E/CONF.74/3.
    Greece never objected to the United Nations when Macedonian was used as a reference for both the language and the alphabet in the Republic. Why do they do this today but never did in 1982?

    Like

    • 17/06/2018 at 5:47 am

      Because this was never the subject. Your efforts to convince us that the issue was e.g “A” when the issue was in reality “B” proves that you’re lying. The whole conference happened for only one reason: to decide how the Cyrillic alphabet will be transformed into the English alphabet. NOT if Greece accepted pseudo-Macedonia as a real country, hence its language too. Why are you lying?

      PS: And HELL NO; We do not accept Skopje as Macedonia. We will never accept it.

      Like

  2. Stefan
    22/12/2013 at 8:58 pm

    As a visitor I was hoping to express my opinion on your blog.
    But I was mistaken and disappointed from your unethical attitude
    for not posting My comments
    VERY,VERY DISAPPOINTED

    Like

    • 17/06/2018 at 5:31 am

      No dear Stefan. You didn’t have any hopes to express your opinion. You just wanted to express your propaganda. The best proof of this, is the fact that you wrote your comments in English when all the articles were in Greek so no one would understand my objections. This is a sneaky behavior my friend. Are you disappointed from your unethical attitude as well?

      PS: OK, I know that I did a lot of time to approve your comments, but I always had the intention to answer. I just did a lot of time for my own personal reasons. And the best proof that I wanted to give you an answer, is that I answered after all.

      Like

  3. Stefan
    03/11/2013 at 7:03 pm

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ

    ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι 135;

    135 out of 167 states with which Macedonia has diplomatic relations – including:
    USA, UK, Russia, Canada and China
    13 out of 27 member states of EU, which uses the provisional name
    All ex Yugoslav states

    Like

    • 17/06/2018 at 5:21 am

      So when the whole article is in Greek you’re writing in English so from the one hand no one would understand my text but from the other hand everyone would realize the fake information you just posted. And you think this behavior is something else instead of perfidious? That speaks about your ethics dear Stefan

      Now as far as it concerns your fake information you posted
      1) You pretended that since pseudo-Macedonians have diplomatic relations with other countries something special is going on. And obviously this special thing is that all these countries accepted pseudo-Macedonia as a normal country hence the diplomatic relations.

      But my dear Stefan, if this is what you’re implying then you personally admitted that before this acceptance, pseudo-Macedonia was something inferior since someone had to accept the Slavic people as Macedonians [i.e, Greeks] in order to give them permission to be something. Which means (and since we are talking about if pseudo-Macedonia is the real Macedonia or not, or if pseudo-Macedonians have the right to use a name that belongs to others) that they were NOT Macedonians and that they had to be accepted as such for some reasons. Which also mean that pseudo-Macedonians are liars and thieves. We agree!

      2) According the international law you cannot accept something that does NOT exist. Hence, even if America or whichever country accepted pseudo-Macedonia as “Macedonia”, then all these countries are making a mistake and their diplomatic recognition is fake too.

      Like

  4. 23/10/2013 at 6:24 am

    Hello Stephan. Sorry for not answering all these days but I was sick. I will answer in a few days. Please wait for me. Thank you

    Like

    • stefan
      02/12/2013 at 3:10 am

      Get well soon…………..I am waiting

      Like

      • 02/12/2013 at 5:52 am

        Hello Stephan
        Sorry for no answering till now. But I had many problems (my pc also is broken, etc) I will answer as soon as I can.

        Like

        • stefan
          03/12/2013 at 8:56 pm

          what is your account Number?
          we can help you to purchased new pc

          Like

        • 05/12/2013 at 10:48 pm

          Thanks but there is not need to bother you. I already have the new computer parts. It’s only a matter of time to fix it. I was planning to give you my answer this week… Thank for the offer though :)

          PS: I need to prepare you: you’ll dislike my answer. So there is no need to be hasty :D

          Like

  5. Stefan
    11/10/2013 at 11:05 pm

    – Δεν ανέχομαι 28.000 παιδιά να απαγάγονται και να μετατρέπονται σε μισέλληνες ????.
    ΛΑΘΟΣ………… ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
    ΗΜΟΥΝΑ 6 ΧΡΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΛΥΠΑΜΑΙ!! ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Like

    • 17/06/2018 at 8:54 am

      Σου απήντησα σε αυτό αλλά δυστυχώς κάτι έγινε και το σχόλιο μου δεν εκδόθει. Εις πρώτην ευκαρία θα το ξαναγράψω

      Like

  6. Stefan
    11/10/2013 at 7:53 pm

    ΠΟΙΕΣ είναι αυτές οι 135; Μπορείς να μου τις πεις?
    ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ
    Look above
    Best regards
    Stefan

    Like

  7. Stefan
    11/10/2013 at 7:45 pm

    Countries that recognize Macedonia

    Embassies
    In Skopje

    Albania
    Austria
    Bosnia and Herzegovina
    Bulgaria
    China
    Croatia
    Czech Republic
    France
    Germany
    Hungary
    Iran
    Italy
    Kosovo
    Montenegro
    Netherlands Norway
    Poland
    Qatar
    Romania
    Russia
    Serbia
    Slovakia
    Slovenia
    Spain
    Sweden
    Switzerland
    Turkey
    Ukraine
    United Kingdom
    United States.

    Non-resident embassies in Skopje

    Afghanistan (Sofia)
    Algeria (Bucharest)
    Angola (Belgrade)
    Argentina (Sofia)
    Australia (Belgrade)
    Azerbaijan (Ankara)
    Belgium (Sofia)
    Brazil (Sofia)
    Canada (Belgrade)
    Cuba (Sofia)
    Denmark (Vienna)
    Egypt (Sofia)
    Estonia (Warsaw)
    Finland (Zagreb)[1]
    Ghana (Belgrade)
    Holy See (Ljubljana)
    Iceland (Oslo)
    India (Sofia)
    Indonesia (Budapest)
    Ireland (Bratislava)
    Israel (Jerusalem) Japan (Vienna)
    Jordan (Ankara)
    Kazakhstan (Vienna)
    North Korea (Sofia)
    Kuwait (Ankara)
    Kyrgyzstan (Ankara)
    Latvia (Riga)
    Malaysia (Budapest)
    Sovereign Military Order of Malta (Munich)
    Mexico (Belgrade)
    Moldova (Sofia)
    Morocco (Sofia)
    Pakistan (Ankara)
    Peru (Bucharest)
    Portugal (Belgrade)
    Saudi Arabia (Tirana)
    Sri Lanka (Vienna)
    Syria (Belgrade)
    Vietnam (Sofia)
    Zambia (Berlin)

    Like

    • 17/06/2018 at 8:56 am

      Countries that have no right according to the international law to accept a country with a stolen name (hence the any kind of recognition means nothing):

      Embassies
      In Skopje

      Albania
      Austria
      Bosnia and Herzegovina
      Bulgaria
      China
      Croatia
      Czech Republic
      France
      Germany
      Hungary
      Iran
      Italy
      Kosovo
      Montenegro
      Netherlands Norway
      Poland
      Qatar
      Romania
      Russia
      Serbia
      Slovakia
      Slovenia
      Spain
      Sweden
      Switzerland
      Turkey
      Ukraine
      United Kingdom
      United States.

      Non-resident embassies in Skopje

      Afghanistan (Sofia)
      Algeria (Bucharest)
      Angola (Belgrade)
      Argentina (Sofia)
      Australia (Belgrade)
      Azerbaijan (Ankara)
      Belgium (Sofia)
      Brazil (Sofia)
      Canada (Belgrade)
      Cuba (Sofia)
      Denmark (Vienna)
      Egypt (Sofia)
      Estonia (Warsaw)
      Finland (Zagreb)[1]
      Ghana (Belgrade)
      Holy See (Ljubljana)
      Iceland (Oslo)
      India (Sofia)
      Indonesia (Budapest)
      Ireland (Bratislava)
      Israel (Jerusalem) Japan (Vienna)
      Jordan (Ankara)
      Kazakhstan (Vienna)
      North Korea (Sofia)
      Kuwait (Ankara)
      Kyrgyzstan (Ankara)
      Latvia (Riga)
      Malaysia (Budapest)
      Sovereign Military Order of Malta (Munich)
      Mexico (Belgrade)
      Moldova (Sofia)
      Morocco (Sofia)
      Pakistan (Ankara)
      Peru (Bucharest)
      Portugal (Belgrade)
      Saudi Arabia (Tirana)
      Sri Lanka (Vienna)
      Syria (Belgrade)
      Vietnam (Sofia)
      Zambia (Berlin)

      Like

  8. Stefan
    11/10/2013 at 1:20 am

    Σήμερα δυστυχώς στα χρόνια της κρίσης η αντίδραση, η μισαλλοδοξία και η φασιστική νοοτροπία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και σηκώνουν και πάλι κεφάλι. Αντί η ελληνική κοινωνία να κοιτάξει μπροστά και να ψάξει να βρει τις απαντήσεις για την διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Επιστήμη, στην έρευνα και στην ανοιχτή Παιδεία, αφήνει τις σκοταδιστικές ιδέες να την κυριεύουν.
    Κάτι που συνιστά όμως και ευθεία απειλή και για τη Δημοκρατία

    Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να επέμβω στην κατάθεση των πιο πάνω διαφορετικών απόψεων για το θέμα, αφού και οι αντιλήψεις, τα επιχειρήματα και η λογική τους είναι γνωστά – όπως γνωστά είναι και τα ιστορικά γεγονότα που δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται «κατά το δοκούν» για να στηρίξουν επιχειρήματα, μερικά από τα οποία δεν στέκουν με τίποτα – ας μου επιτραπεί να πω αυτό που έχω ξαναπεί: το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος προσπαθούσε να αποτρέπει μη ελληνόφωνους ή δίγλωσσους Έλληνες να μιλάνε τις τοπικές τους διαλέκτους,

    Aποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο εγκληματικές βλακείες που έχει κάνει, είτε πρόκειται για Σλάβικες, είτε για Αλβανικές, είτε για Τουρκικές, είτε για Λατινικές κλπ.
    Το αποτέλεσμα αυτής της ηλίθιας και κακώς εννοούμενης Εθνικής τακτικής είναι ότι:
    1)
    Μένει αναξιοποίητο και σιγά σιγά χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
    2)
    Οικειοποιείται το κομμάτι αυτό από τους καλοθελητές γείτονες της Ελλάδας.
    3)
    Αφήνει με ένα παράπονο και μιά απογοήτευση στους Έλληνες που το μιλάνε/μιλάγανε.
    Δεν είμαστε μουγγοί, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΑΘΕΙ!
    Καταλαβαίνω ότι το παραπάνω απαιτεί κουράγιο και υπομονή γιατί κάποιος που δεν ξέρει θα αρχίσει και κοιτάει καχύποπτα, όμως είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την εθνική μας εσωστρέφεια.
    «Είμαστε Έλληνες που μιλάνε και Σλάβικα/Αλβανικά/Λατινικά! Αγαπάμε την λαλιά των παππούδων μας όπως αγαπάμε και την πατρίδα μας. Έχει κανείς αντίρρηση»;
    Αρκετά με την στείρα εθνολατρεία που έχει δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έχει λύσει.
    Ο σωστός Έλληνας εθνικιστής αγαπάει οτιδήποτε έχει χρησιμοποιηθεί και αποτελεί κτήμα των Ελλήνων, αγαπά την αλήθεια και δεν φοβάται και δεν κρύβει τίποτα, ούτε από τους άλλους ούτε από τον εαυτό του και δεν νοιώθει μίσος ή έχθρα για τους γείτονες μας και τα όσα ανεδαφικά και ανιστόρητα εκστομίζουν εναντίον μας αλλά συμπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει ενδοτικότητα και απεμπόληση της αλήθειας.
    Είμαστε εδώ και αγαπάμε όλους τους Έλληνες με τα ήθη και έθιμα, τις ντοπιολαλιές και τις ιδιαιτερότητες που έχουν σε κάθε τόπο και συζητάμε με όλους για όλα.

    Like

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment