Archive

Archive for 01/10/2020

ΖΑΒΟΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ! ΚΟΥΛΗΣ: «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ»!

Categories: Uncategorized

Όχι στο απεχθές όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προδρομικός

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Στις 7.2.2019 ΟΆδωνις Γεωργιάδηςστον ΣΚΑΙ με θέμα την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ερωτάται «εσείς πώς θα την λέτε; δεν θα τη λέτε Βόρεια Μακεδονία;», απαντάει με στόμφο «εγώ δεν θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία». Στην επόμενηερώτηση«άρα, παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο» δίνει το τελειωτικό χτύπημα «ε, να με πάτε φυλακή!».

Βέβαια, ο ίδιος άνθρωπος σε άλλο πάνελ στην ΕΡΤ με τον κ. Φίλη είχε διαφορετική γραμμή: «Σκόπια θα τα λέω πάντα εγώ. Μόνο όταν θα έχω επίσημη ιδιότητα, «Βόρεια Μακεδονία» διότι σεβόμαστε τη διεθνή συμφωνία». Υποθέτω ήταν μεταγενέστερη εκπομπή αυτή, διότι εδώ ακολουθούσε την γραμμή του κόμματός του.

Πότε είχε δίκιο; Διότι και τις δύο φορές αποκλείεται να είχε δίκιο λέγοντας αντικρουόμενα πράγματα. Δίκιο είχε λοιπόν την πρώτη φορά. Ορίστε λοιπόν παραδείγματα.

Γερμανία. Σε…

View original post 384 more words

Categories: Uncategorized

Νέο ΟΧΙ από Αγγλία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

  • Μετά από απαίτηση 18 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το Υπουργείο Πολιτισμού απεύθυνε στο Βρετανικό Μουσείο αίτημα και αυτό επιμένοντας στο θράσος ενός κράτους αρχαιοκαπήλων και πειρατών, απήντησε όχι: “Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει αμφιλεγόμενα τμήματα από την δημόσια έκθεση.”

View original post 191 more words

Categories: Uncategorized

Η Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία: Αν καταρρίψατε αρμενικό μαχητικό είμαστε υποχρεωμένοι να παρέμβουμε!

Σημεία Καιρών

Αζερμπαϊτζάν

Ηχηρή προειδοποίηση προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν απέστειλε την Τετάρτη η Ρωσία, διαμηνύοντας ότι η ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Άγκυρας θα οδηγήσει σε δική της –στρατιωτική- παρέμβαση.


View original post 332 more words

Categories: Uncategorized

ΠΙΣΩ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ! 

Categories: Uncategorized

Σκοπιανός «Μητροπολίτης» Αγαθάγγελος: «Αυτοκεφαλία στην ‘Μακεδονική Εκκλησία’ και ένωση των Μακεδόνων για την εθνική τους ταυτότητα».

Ο σχισματικός Μητροπολίτης Ποβαρδάρη Αγαθάγγελος με αφορμή τις επιστολές των Σκοπιανών πολιτικών προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με αίτημα την απόδοση Αυτοκεφαλίας στα Σκόπια μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Τι δεν είναι ξεκάθαρο» της 26ης Σεπτεμβρίου.

Εκεί αξιολόγησε ως χρήσιμα τα γράμματα από την κορυφή του κράτους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, όπου ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός ζήτησαν αναγνώριση της αυτοκεφαλίας του «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος» MOC-OA.»Όλες οι Ορθόδοξες εκκλησίες έχουν φτάσει στην αυτοκεφαλία τους με τη βοήθεια του κράτους, και αυτό είναι καλό», είπε ο Αγαθάγγελος.

Στη συνέντευξη, μίλησε επίσης για την ανάγκη να ενωθούν οι Μακεδόνες ώστε να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα.

Επίσης αναφέρθηκε στον κοινό εθνικό ήρωα Βουλγάρων και Σκοπιανών, τον Γκότσε Ντέλτσεφ, ο οποίος ήταν μέλος της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» και είχε συμπράξει στους διωγμούς των Ελληνικών πληθυσμών της Μακεδονίας από τους οποίους διωγμούς οδηγηθήκαμε στον Μακεδονικό αγώνα.

Ο Αγαθάγγελος είπε για τον Ντέλτσεφ ότι: «είναι ένας απόστολος που φωτίζει το πρόσωπο του Μακεδόνα. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Μακεδόνας. Πιστεύω ότι όπως ο Φοίνικας θα αναγεννηθούμε ξανά. 

Αυτό που συμβαίνει σε εμάς στην ιερή μας Μακεδονική γη, στους Μακεδόνες μας είναι πραγματικά κάτι για το οποίο κάθε πραγματικός Μακεδόνας πρέπει να ανησυχεί. Εκείνος που την αισθάνεται, αυτός που την αγαπά, αυτός που αγαπάει αυτή η χώρα της Μακεδονίας.

Παρόλο που δεν είμαι ιστορικός, γνωρίζω ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Μακεδόνας που αγωνίστηκε για τη δικαιοσύνη της Μακεδονίας. Είναι απόστολος της αλήθειας, απόστολος αγάπης, απόστολος της δικαιοσύνης».

oukraniko.blogspot

Πηγή

Categories: Uncategorized

Το κλάμα της Ελληνίδας

Σημεία Καιρών

20rantobits

Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου

~ Ἰδοῦ εἴμαστε πάλι στὴν Βασιλεύουσα. Εἰσερχόμαστε στὴν Ἁγιὰ Σοφιά, αὐτὴ τὴν θαυμαστὴ ἐνσάρκωση τῆς Θείας ὡραιότητος.

View original post 623 more words

Categories: Uncategorized

Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο Πολίτευμά του

Το καραβάκι της ιστορίας

Σήμερα έχουμε μια σπουδαία εθνική επέτειο. Είναι ξεχασμένη, επειδή το σημερινό έθνος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του 1829. Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

Παραδοσιακά, στις 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν αναφορές του θλιβερού επετειακού γεγονότος του 1831. Η δολοφονία του Καποδίστρια συνεχίζει να μας απασχολεί. Άλλωστε η προσωπικότητά του δολοφονημένου εξακολουθεί να διχάζει και αποτελεί τμήμα του ακανθώδους θέματος “η ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης”. Μια αξιόλογη τοποθέτηση στο θέμα έκανε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης. Δεν αποτελεί συνολική εξέταση του ακανθώδους θέματος, αλλά επισημαίνει ορισμένα καίρια στοιχεία για την πραγματική και μοναδική αιτία που χώριζε τις ηγετικές φυσιογνωμίες της επανάστασης: την θέση της πίστης στη διαμόρφωση του πολιτεύματος και στην θεμελίωση της δυνατότητας για τη συνέχεια της Επανάστασης. Ο π. Βασίλειος υποστηρίζει ότι “Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο δια του Σταυρού Σου Πολίτευμα”.

View original post 85 more words

Categories: Uncategorized

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Categories: Uncategorized

Ο Μακεδονομάχος Καπετάν Περδίκας ή Κόκκινος (Παύλος Νεράντζης) -1 Οκτωβρίου 1911

Pavlos Perdikas in Douama dress.jpg

Η Σιάτιστα συνέβαλε με ποικίλη προσφορά στον Μακεδονικό Αγώνα, θυσίασε έμψυχο και άψυχο υλικό, γιατί ο Μακεδονικός αγώνας ηταν μία περίοδος μεστή γεγονότων για τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας. Ολοι αυτοί που γενναία πρόσφεραν την ύπαρξή τους εδώ σ’ αυτή τη γη δεν θα ξεχαστούν , γιατί συπλήρωσαν το μωσαικό μιας σπάνιας ανδρείας.

Ενας απ’ αυτους ήταν και ο Σιατιστινός Μακεδονομάχος Παύλος Νεράντζης ή Καπετάν Περδίκας ή Κόκκινος, γιατί είχε κόμη, μοστάκι και γένεια κατακόκκινα. Ο Περδίκας ήταν απο τους πρώτους που παρέσυρε στην ιλιγγιώδη δίνη του ο Μακεδονικός αγώνας. Το ρεύμα που πήγασε απ’ το μνήμα του Παύλου Μελά. Σ’ όλο το διάστημα της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά της πατρίδας και στις προτροπές του μεγάλου εκεινου άνδρα. Υπήρξε γνήσιο τέκνο της Σιάτιστας.

Πελώριος στο ανάστημα και την ψυχή. Πριν καταταγεί στον Μακεδονικό αγώνα, όπου διέπρεψε, ήταν δερματέμπορος στη Θεσ/νίκη και στα Τρίκαλα και έφερε το όνομα Παύλος Νεράντζης. Δερματέμπορος της Θεσσαλίας και καλός νοικοκύρης ο άνθρωπος αυτός, άφησε τα κέρδη και άνεση και καλοπέραση για να γίνει αρχηγός στα βουνά της Μακεδονίας. Οταν άρχισε τον αγώνα απέβαλε τον παλιό  του εαυτό και το όνομά του και πήρε το πολεμικό Παύλος Περδίκας. Με το όνομα αυτό στα Τρίκαλα κατάρτισε σώμα απο 10 Σιατιστινούς και την άνοιξη του 1905 εμφανίστηκε στα Κορέστια και στα Καστανοχώρια. Απο κεί στις αρχές του Αυγούστου 1905 το σώμα του Καπετάν Περδίκα προσώρησε προς την Περιφέρεια Καστοριάς και απο την Κλεισούρα της Μακεδονίας πήγε στη Βλάστη, όπου έδωσε μάχη στις 6 Αυγούστου με τουρκικό απόσπασμα .

Στη μάχη αυτή έλαβαν μέρος… Συνεχίζεται

Categories: Uncategorized

Αίγιο: Στο εργοστάσιο της ΕΒΟ θα παράγεται το εθνικό τυφέκιο

Greek National Pride

Tο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) στο Αίγιο επισκέφτηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τα εθνικά θέματα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή, στελέχη και εργαζόμενους του εργοστασίου.

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο οποίος έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα την στήριξη της εθνική μας αμυντικής βιομηχανίας το εργοστάσιο στο Αίγιο μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.

«Η εγρήγορση στα εθνικά θέματα επιβάλλει την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας η οποία μπορεί να γίνει δύναμη αποτροπής κάθε εξωτερικού κινδύνου.

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης το εργοστάσιο στο Αίγιο θα βρίσκεται στην καρδιά του προγράμματος παραγωγής του νέου εθνικού τυφεκίου.

Με αυτό το τρόπο θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του…

View original post 106 more words

Categories: Uncategorized

Ναύσταθμος Σούδας : Το μεγάλο στοίχημα για το Πολεμικό Ναυτικό – Δυναμική απάντηση στη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν – Ο ρόλος των ΗΠΑ

Greek National Pride

Ουσιαστικά η αναβάθμιση της Σούδας θα σηματοδοτεί τη δυναμική «έξοδο» του Πολεμικού Ναυτικό από το «κλειστό» Αιγαίο στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου. Εγχείρημα όχι εύκολο αφού απαιτούνται μεγάλα κονδύλια και μελέτη για την οργάνωση ενός σύγχρονου ναυστάθμου σε πρότυπα ΝΑΤΟ.

Η αναβάθμιση του ναυστάθμου της Σούδας πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με την απόκτηση από το Πολεμικό Ναυτικό νέων πλοίων με δυνατότητες να επιχειρούν στην ανοιχτή θάλασσα τονίζουν στρατιωτικές πηγές. Η απόφαση για μόνιμο ελλιμενισμό στην Κρήτη μεγάλου αριθμού Μονάδων τουΣτόλου φαίνεται ότι είναι ειλημμένη έπειτα από την πρόσφατη Ελληνοτουρκική κρίση και τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξήγαγε η στρατιωτική ηγεσία και κυρίως οι επιτελείς του ΠΝ.

Το ανακοίνωσε ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος εργάζεται ήδη εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατό να αρχίσει η διαδικασία για αναβάθμιση της Ναυτικής Βάσης ώστε τα επόμενα χρόνια η…

View original post 385 more words

Categories: Uncategorized