Archive

Archive for 26/10/2020

Μια σταγόνα από αίμα ήρωα…

ΕΛΛΑΣ

…αξίζει χίλιες φορές περισσότερο από το μελάνι που έχουν χαλάσει όλοι οι σοφοί του κόσμου για τα βιβλία τους.


View original post 335 more words

Categories: Uncategorized

Μητσοτάκης: Ταραξίας που καταπατά τη διεθνή νομιμότητα η Τουρκία – Λαβρόφ: Έτοιμοι να συμβάλουμε στην ομαλοποίηση

Greek National Pride

Σκληρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, πριν από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνέχεια των προκλήσεων με το Oruc Reis.

«Θα έχω την ευκαιρία στις συνομιλίες μας να σας ενημερώσω για τη δράση της γειτονικής Τουρκίας, η οποία, δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία  καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη. Το αποδείξαμε αυτό έμπρακτα υπογράφοντας συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο.  Και πρέπει να σας πω ότι άκουσα με μεγάλη ικανοποίηση, κύριε Υπουργέ, την πρόσφατη υπενθύμισή σας ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Ερντογάν κατά του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «κάτι το…

View original post 1,022 more words

Categories: Uncategorized

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : GAME OVER…

doxaorfanakigreece

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!

ΤΩΡΑ !! ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ !!

ΑΠΛΗ ΙΩΣΟΥΛΑ !!….


View original post 71 more words

Categories: Uncategorized

Η Τουρκία “ξεμένει” από έμπειρους πιλότους μαχητικών – Κυριαρχούν στους αιθέρες τα ελληνικά “Γεράκια”

Greek National Pride

Υπενθύμιση προς την τουρκική πολεμική αεροπορία κάνει γνωστή αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα για το αξιόμαχο και κυρίως για τον αριθμό των Τούρκων έμπειρων πιλότων αυτήν την δεδομένη στιγμή, σε ένα ενδεχόμενο αεροπορικό επεισόδιο στο Ν Αιγαίο.

”Πόλεμος” “γιγάντων” για την Ελλάδα: Η Αθήνα ετοιμάζει νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι από το 2016 η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την μη ύπαρξη κατάλληλων πιλότων ή ακόμη την απόκτηση επαρκών εκπαιδευομένων πιλότων αφού οι διώξεις κατά των Γκιουλενιστών σάρωσαν τα πάντα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο διατηρεί  “ως κόρη οφθαλμού” τους λίγους έμπειρους πιλότους μαχητικών που διαθέτει για πολύ σοβαρές μόνο αποστολές.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα απόκτησης νέων πιλότων για τα F-16, η Τουρκία βασίζεται πλέον περισσότερο σε εξοπλισμένα UAV, παρά σε επανδρωμένα μαχητικά.

Η υψηλή αναλογία ύπαρξης πιλότου προς αεροσκάφος είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, αφού απαιτούνται πολύ περισσότερες…

View original post 582 more words

Categories: Uncategorized

Η τουρκική κλιμάκωση φέρνει γρηγορότερα τα Rafale στο Αιγαίο: Fast Track διαδικασίες ζητά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Πότε έρχονται τα πρώτα μαχητικά

Greek National Pride

Επίσπευση παράδοσης των Rafale θέλει Αθήνα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να ζητά fast track διαδικασίες. Το σχέδιο του Επιτελείου για την εκπαίδευση ιπτάμενων και τεχνικών.

Να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και να επισπεύσει την παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων Rafale μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στοχεύει το Ελληνικό επιτελείο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να ζητά από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων επίσπευση των διαδικασιών.

Στόχος είναι ακόμα και μέσα στην Άνοιξη οι Γάλλοι να παραδώσουν τις πρώτες «ριπές» στην Πολεμική μας Αεροπορία, έστω ακόμα και ένα ζευγάρι από τα έξι πρώτα μεταχειρισμένα Rafale ώστε σταδιακά έως το καλοκαίρι να φτάσουν και τα υπόλοιπα στην Τανάγρα και στην 114 Πτέρυγα Μάχης. Εγχείρημα όχι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά όχι και ακατόρθωτο όπως αναφέρουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί οι επαφές των στελεχών της…

View original post 405 more words

Categories: Uncategorized

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ… «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΓΩΝ» ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ

Categories: Uncategorized

Handelsblatt: «Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στο Ναυτικό της, εκεί υπάρχει ποιοτική διαφορά με την Τουρκία!»

Greek National Pride

O Γερμανός δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει μία ανάλυση της στρατιωτικής ισχύς Ελλάδας και Τουρκίας και βρίσκει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο χωρών με φόντο τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περιγράφοντας τις τελευταίες κινήσεις της Αθήνας διά στόματος του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθώς και την επέκταση της στρατιωτικής θητείας από εννέα σε δώδεκα μήνες, ο Χέλερ σημειώνει πως η Ελλάδα σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές της δαπάνες, επενδύοντας μέσα στα επόμενα χρόνια περίπου 10 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς. Στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπονται 2,5 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, ένα ποσό πενταπλάσιο σε σχέση με φέτος. Εχει ήδη σχεδιαστεί η εξασφάλιση 18 γαλλικών μαχητικών Rafale και 4 αμερικανικών ελικοπτέρων Seahawk. Τέσσερις φρεγάτες πρόκειται να εκσυγχρονιστούν, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την αγορά υποβρυχίων τύπου 214.

Παράλληλα, 15.000 επαγγελματίες στρατιωτικοί αναμένεται να προστεθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Από άποψη αριθμών ο ελληνικός στρατός υπολείπεται του τουρκικού, σημειώνει ο ανταποκριτής της γερμανικής…

View original post 220 more words

Categories: Uncategorized

Επαναλαμβάνεται το γεωπολιτικό Μεγάλο Παιχνίδι 19ου αι. Αγγλίας κατά Ρωσίας τώρα με συμμετοχή ΗΠΑ,Τουρκίας. Το Mi-6 ως εντολοδόχος της CIA καθοδηγεί την προώθηση στον Καύκασο. Η Τουρκία θα κάνει βάση στα κατεχόμενα του Ν Καραμπάχ για να εκβιάσουν την Ρωσία ν΄άρει τις 2 βάσεις στην Αρμενία. ΗΠΑ κι Αγγλία θα κάνουν βάσεις στον Εύξεινο Πόντο..ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ…..

dimpenews.com

Επαναλαμβάνεται το γεωπολιτικό Μεγάλο Πιαχνίδι 19ου αι. Αγγλίας κατά Ρωσίας τώρα με συμμετοχή ΗΠΑ,Τουρκίας. Το Mi-6 ως εντολοδόχος της CIA καθοδηγεί την προώθηση στον Καύκασο. Η Τουρκία θα κάνει βάση στα κατεχόμενα του Ν Καραμπάχ για να εκβιάσουν την Ρωσία ν΄άρει τις 2 βάσεις στην Αρμενία. ΗΠΑ κι Αγγλία θα κάνουν βάσεις στον Εύξεινο Πόντο.”Τρίγωνο του Λούμπλιν” κι άξονας Κιέβου -Κωνσταντινούπολη στο ίδιο μεγάλο παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας…

Σήμερα, το Μεγάλο Γεωπολιτικό Παιχνίδι συνεχίζεται γύρω από τη Ρωσία. Αυτό είναι το ίδιο παιχνίδι που κάποτε έπαιξε η Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα ενάντια στην Τσαρική Ρωσία για κυριαρχία στη Νότια και Κεντρική Ασία. Αυτή η διπλωματική, στρατιωτική και οικονομική αντιπαράθεση καταγράφτηκε στην ιστορία ως το Μεγάλο Παιχνίδι.

Για να κατανοήσουμε το νέο Great Game, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Great Game τον 19ο αιώνα ξεκίνησε με τον Κριμαϊκό Πόλεμο. Η Αγγλία ήθελε να αναγκάσει τη Ρωσία να μειώσει τους…

View original post 1,703 more words

Categories: Uncategorized

«Λύσσαξαν» με τον φράχτη στο Έβρο οι Τούρκοι – Βρίζουν σε άπταιστα ελληνικά και προκαλούν

Greek National Pride

Βρίζουν τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς και προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο με τις σειρήνες

H kατασκευή του φράχτη πού ξεκίνησε στον νότιο Εβρο και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει πάρα πολύ τους Τούρκους, οι οποίοι δείχνουν με τις αντιδράσεις τους ότι… ζορίζονται.

Αυξημένη παρουσία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, στην περιοχή του Mελισσοκομείου όπου ήδη τοποθετούνται κομμάτια και μέρος των 27 χιλιομέτρων που θα κατασκευαστούν συνολικά για τον αποτρεπτικό φράχτη, υπάρχει αυξημένη στρατιωτική παρουσία στο τουρκικό έδαφος.

Οι γείτονές μας παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις εργασίες της ελληνικής πλευράς, αλλά δεν καταφέρνουν αρκετές φορές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είτε χρησιμοποιούν σειρήνες για να προκαλέσουν εκκωφαντικό θόρυβο, είτε φτάνουν σε χειρότερο σημείο.

Οι Τούρκοι απαιτούν ”γκριζάρισμα” στο Αιγαίο: Επιστολή-σοκ σε ΟΗΕ

Συγκεκριμένα, με ορισμένα μεγάφωνα που έχουν τοποθετήσει βρίζουν τους Ελληνες που βρίσκονται από την άλλη…

View original post 115 more words

Categories: Uncategorized

1825 – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Όταν η Ελλάδα δήλωνε υποταγή στην Μεγάλη Βρετανία

“Tο χέρι οπού προσφέρετε

ως προστασίας σημείον

εις ξένον έθνος, έπνιξε

και πνίγει τους λαούς σας,

πάλαι, και ακόμα.”

Ανδρέας Κάλβος, Ωδή Έκτη: “Aι Ευχαί”

View original post 1,208 more words

Categories: Uncategorized

Μητσοτάκης-Λαβρόφ: Αναθέρμανση των σχέσεων με την Ρωσία – Στην «γωνία» ο Ερντογάν

Greek National Pride

Μία νέα ημέρα φαίνεται πως επιχειρείται να ξημερώσει στις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα και την συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η διεθνής συγκυρία με τα καμώματα της Τουρκίας αλλά και η προσέγγιση Αθήνας-Ουάσινγκτον, φαίνεται πως αναθερμαίνει τις σχέσεις με την Μόσχα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση με μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική προσπαθεί να εδραιώσει τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο.

Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους οι Ένοπλες Δυνάμεις

Τα μηνύματα της ρωσικής διπλωματίας που προηγούνται του ταξιδιού του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, προοιωνίζουν τα παραπάνω. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται το σαφές μήνυμα μέσω Twitter της Ρωσικής Διπλωματίας, αναφορικά με το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της στα 12 ναυτικά μίλια.

«Ο θρίαμβος του συμμαχικού στόλου έγινε μια από τις προϋποθέσεις για την ανεξαρτησία της Ελλάδας», ανέφερε η…

View original post 628 more words

Categories: Uncategorized

Μην ανησυχείτε “σύντροφοι”… Στην Ελλάδα διώκεται μόνο το πατριωτικό φρόνημα, το οποίο δεν διαθέτετε!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Ένα άρθρο με τίτλο “Αφού τελείωσαν με το ένα άκρο, ήρθε η σειρά του άλλου” δημοσίευσε η ΑΥΓΗ, στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία ότι τώρα που η κυβέρνηση φυλάκισε την Χρυσή Αυγή, θα έρθει και η ώρα να κάνει το ίδιο με την… αριστερά.

View original post 272 more words

Categories: Uncategorized

Ένα πραγματικό ολοκαύτωμα της μνήμης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε τελικά μια δίκη η διάρκεια της οποίας είχε έναν και μοναδικό σκοπό, να στραγγαλίσει οικονομικά και επικοινωνιακά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, παρουσιάζοντας το ως το απόλυτο κακό από το οποίο η «υγιής» ελληνική κοινωνία όφειλε να απαλλαχτεί.

View original post 680 more words

Categories: Uncategorized

Σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων στη Λέσβο! Πώς γίνεται, αφού οι… ρατσιστές έχουν κλειστεί στις φυλακές;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Σωρεία ρατσιστικών επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες στην Λέσβο!

View original post 85 more words

Categories: Uncategorized

Ο άγνωστος κληρικός που προσέφερε στην Ελλάδα…

Σημεία Καιρών

damianos pesxos

Αν περιπλανηθεί κανείς στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας, θα διαπιστώσει ότι χωριά, που ανήκουν στην Αλβανία, είναι δίπλα δίπλα με Ελληνικά χωριά.


View original post 1,139 more words

Categories: Uncategorized

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ: ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΥΓΕΝΗ ΣΚΟΠΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Categories: Uncategorized

Η Ναύπακτος στο αλβανικό έπος του 1940 και οι νεκροί επαχτίτες

******** Αγαπώ τη Ναύπακτο ******** I love Nafpaktos city

Από τα ιστοριογραφήματα του Ι. Βαρδακουλά

Η καταγραφή ιστορικών γεγονότων, έτσι όπως έλαβαν χώρα και όχι ωραιοποιημένα, για να υπηρετήσουν κάποια σκοπιμότητα, είναι χρέος εκείνων που τα έζησαν ή έχουν κάποια στοιχεία γι’ αυτά.

Και είναι ηθική υποχρέωσή τους, γιατί η διαφύλαξη της μνήμης τους συντηρεί την ιστορική συνείδηση κάθε λαού.Με τις σκέψεις αυτές αποφάσισα να καταγράψω κάποια γεγονότα από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, συνδεμένα με την πόλη μας, όπως τα έζησα σαν ακαδημαϊκός τότε, κατά ένα τρόπο, πολίτης κι’ ύστερα φοιτητής(…) Συνηθίζουμε, να θεωρούμε, ότι ο πόλεμος είναι ένα γεγονός, που ξεσπάει ξαφνικά, όπως η αιφνίδια νεροποντή. Και όμως αυτό δεν είναι αληθινό. Προηγείται ένα προπαρασκευαστικό στάδιο, που το ζουν σε όλες του τις πτυχές οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες κι’ εκείνοι που έχουν τη δύναμη της πρόβλεψης, πράγμα που δεν συνέβαινε στην περίπτωση μου. Αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο, με εμφανή γεγονότα, το ζήσαμε ιδιαίτερα εμείς οι Ναυπάκτιοι.

View original post 1,943 more words

Categories: Uncategorized

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Categories: Uncategorized