Home > Uncategorized > ΗΝΙΟΧΟΣ 2019: Ξεκινά σήμερα η τεράστια άσκηση και τα “Μπλε Γεράκια” θα “τσεκάρουν” τα stealth F-35 – ΦΩΤΟ

ΗΝΙΟΧΟΣ 2019: Ξεκινά σήμερα η τεράστια άσκηση και τα “Μπλε Γεράκια” θα “τσεκάρουν” τα stealth F-35 – ΦΩΤΟ

01/04/2019

Greek National Pride

Σήμερα ξεκινάει η τεράστια πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ – 2019”, με την συμμετοχή εκτός των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων, συμμαχικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και τρίτων συμμαχικών κρατών όπως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε όλο το εύρος του ελληνικού FIR.

Βέβαια, από τα πρώτα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί, τις εντυπώσεις έχουν προκαλέσει τα stealth μαχητικά F-35, της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας, τα οποία βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και σίγουρα οι Έλληνες πιλότοι θα “τσεκάρουν” από πρώτο χέρι τις δυνατότητές τους στους αιθέρες.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, διεξάγεται η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2019».

“Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το…

View original post 326 more words

Categories: Uncategorized